Как се плаща сметка за ток с 6,5 кг с жълти стотинки

Мъж протестира: Услуга не получаваме, но си я плащаме
Обновена: 30 ное 2013 12:51 | 30 ное 2013 12:51,
50
Как се плаща сметка за ток с 6,5 кг с жълти стотинки
Снимка: Dnes.bg

По нестандартен начин Хасан Мехмед от село Белодол, Община Поморие, е решил да протестира срещу електроразпределителното дружество EVN.

Мъжът е събрал сумата от 46 лв. – колкото е месечната му сметка за ток – само на жълти монети от по 1 и 2 стотинки. Ентусиастът натоварил парите в раница, тежаща 6,5 кг, и пробягал с нея 35 километра – разстоянието от с. Белодол до касата на ЕVN в Поморие.

По този начин Хасан Мехмед искал да покаже недоволството си от услугата, която електрическата компания предлагала. По думите му електроахранването в селото било толкова слабо, че не поддържало дори основните ел. уреди. 

„Отопляваме се и готвим на дърва. Дори през лятото ни се налагаше да палим печка, за да си приготвим храната”, разказва Хасан. 

Когато се опитал да плати сметката си с жълтите стотинки обаче, служителите на EVN в Поморие отказали да вземат парите му и го препратили към касата на "Български пощи".

„След като се разбра за протеста ми, захранването леко се повиши, но за сметка на това в домовете на съседите ми стана по-слабо. Не получаваме услугата, но я заплащаме.”, обяснява мъжът. Той допълва, че през изминалите месеци са изпращани многобройни жалби до енергoразпределителното дружество. Оттам са назначавали проверки, но нередности не са констатирани.

Затова Хасан Мехмед решил да потърси съдействие от кмета на община Поморие Иван Алексиев. В кабинета му мъжът разказа „одисеята” си. От своя страна Алексиев обеща, че ще настоява проверките да се извършват няколко дни поред в различни часове на деня, за което ще следи и представител на Община Поморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: стотинкисметка за ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в подкрепа на 13 - наистина *** протест! Не си даваме сметка, че нищо не зависи от касиерката на която се плаща!, че тя е една от всички нас! Само знаем да лаем - и като плати със стотинки проблема ще му се реши ли?!?!?!?!
18
4
 
12
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До КуроландесВсъщност в коментар 21 не успявам да намеря нищо от сорта на "против ДПС". Явно все пак не сте против ВСИЧКО и ВСИЧКИ. Сега разбирам, защо текущото управление Ви задоволява и сте толкова ревностен негов защитник под всяка новина в днес.бг. Благодаря за отделеното Ви време да разговаряте с мен извън служебните Ви задължения изразяващи се в писане на постове. Лек ден!
17
3
 
15
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
До КуроландесСтрува ми се неудачно да сте Анти и Против всичко, а да искате каквото и да било за себе си или трети лица. Не мислите ли!? :)
16
2
 
48
 
! Отговори
Надежда преди 10 години
Жълтите стотинки са официално разплащателно средство в България. Като не са му ги приели - съд.А вие недейте така да го окачествявате човека. Дали, ако бяхте на негово място, щяхте въобще да си платите за тази тотално некачествена услуга?Вместо да се нападаме от злоба и безсилие, да вземем наистина да се обединим, а?
15
3
 
21
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
Г-Куролапнес с оглед на Вашата отявлена обърканост искам да Ви информирам следното:Карл Маркс е роден на 5 май 1818 година в Брюкергасе, Трир, Германия. Баща му Хайнрих Маркс, роден като Хершел Леви, е син на равина Маркс Леви. В Голямата френска енциклопедия от 1900 г. е записано, че произхожда от фамилията Мурдехай (Mordechais). Бабата на Карл Маркс е полска еврейка, която също произхожда от равинско семейство.Последно Вие сте против евреите, но за комунистите!? Съвсем ме объркахте...
14
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Затова Хасан Мехмед решил да потърси съдействие от кмета на община Поморие Иван Алексиев."Хахаха ... искат помощ от ***!?! Кметът-гейбер е зает с раздаването на общински пари на гейберастки фирми, разбираш ли. Ще ти седи той да мери напрежението в мрежата до дома на някъв ентусиаст ...
13
5
 
9
 
! Отговори
ДЮДЮ преди 10 години
Само систематичното и педантично физическо прекратяване на живота на всеки един комунист и неговите роднини в България ще спаси България. Ако имате колорадски бръмбари в картофите какво правите!?
12
2
 
34
 
! Отговори
Бълг. гражданин преди 10 години
Сега има право да заведе дело срещу това, че не са му приели жълтите стотинки , които също са официално разплащателно средство в България!Иначе, ДА, преди около година народа точно поради тези причина излезе на улицата.... Вместо това се разиграха театри , и продължават да се играят пиеси, а съществения проблем си остана!Ах как умело отклониха вниманието на българина! Жалка история , много жалка!
11
2
 
28
 
! Отговори
123456789 преди 10 години
това само в Абсурдистан може да се случи да си плащаш като поп за нещо което не получаваш на фона на цялата администрация и неработещи агенции и на всико отгоре да те върнат защото плащаш с дребни монети
10
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е най-малоумния протест. Така само касиерката се тормози, а не дружеството. Разпращат се жалби до дружеството, после до общината и накрая в медиите. Има си съдебен път. Ако не побърнат внимания, има достатъчно европейски съдилища, които съдействат.
9
2
 
23
 
! Отговори
до Куроландес преди 10 години
Освен че имаш фетиш към фалосите си и доста повърхностен снимката е правена в кабинета на кмета на Поморие ,мишок .
8
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигурно се е държал арогантно и грубо, псувал е и е налитал на бой, и като го гледам взима хероин.
7
3
 
48
 
! Отговори
Ani преди 10 години
ОТ КОГА В БЪЛГАРИЯ СТОТИНКИТЕ ПО 1,2 НЕ СА БЪЛГАРСКИ ПАРИ ?????? ЗАЩО СА ГО ВЪРНАЛИ ????? С ТАКИВА РАЗПОЛАГАТ БЪЛГАРИТЕ ОТ КАКТО НИ ПРОДАДОХА ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ БОГАТСТВА НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ !!!!!
6
2
 
21
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Ами така бягайте, правете символични протести и си мислете, че нещата ще се подобрят.Много им пука на тези от това, че няклой бил недоволен.Тези само ги е страх за кожата. Като видят ножа опрял до кокала едва тогава ще започнат нещо да правят.
5
4
 
25
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Евала на Хасан , маратонец на 24 годишния преход , раница със жълтите стотинки , които получаваме за да плати високите сметки на некачествения ток , с който ни се подиграват , 24 години демокрация , реално 64 години брутален режим на червената чума ни докараха до дъното , да нямаме пари за храна и отопление , да нямаме здраве и бъдеще.
4
3
 
20
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Ами ако беше турчин от Турция, тези въобще нямаше да им протестира, направо вади ножа и ги коли. Те посля щяха да оправят на цялото село тока.Капиталиста е като комуниста - разбира само от нож.
3
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Четете тъпети,човека пробягал 35км за да покаже недоволството си.Браво......
2
6
 
24
 
! Отговори
ДО 2 преди 10 години
КОМУНИСТИЧЕСКО МАСОНСКИ *** ХОРАТА НАЛИ ЗАТОВА СЕ ВДИГНАХА ЗА КАКВО СЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ ПОСТОЯННО ..... ВМЕСТО НАМАЛЕНИЯ НА СМЕТКИТЕ С 20 НА СТО КВО СЕ ПОЛУЧАВИ ЕДНО НИЩО И ПОСТОЯННО ВДИГАНЕ НА ГОРИВА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ РУМЕН ОВЧ ЕВ ЛУК ОЙЛ НАЛИ ТАКА ДЪЛГИЯТ ИНКАСАТОР НА ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ ......ПРЕТОПЛЕНА МАНДЖА А *** ЧЕРВЕНОГЪ.
1
19
 
5
 
! Отговори
keles преди 10 години
Мноооооооого оригинално, за пръв път виждам такова нещо !!!!