Ски сезонът започва от Пампорово в събота

И тази зима ще има нощна писта на Витоша
Обновена: 2 дек 2013 14:31 | 2 дек 2013 11:09, Веселина Йорданова
17
Ски сезонът започва от Пампорово в събота
Снимка: архив, Булфото

Броени дни остават до началото на новия ски сезон у нас. Пистите вече се обработват, а лифтовете на Витоша са ремонтирани, съобщи БНТ.

Тази зима ски сезонът ще започне от Пампорово - пистите там отварят още в събота. Влековете в Банско и Боровец пък ще заработят седмица по-късно.

Откриването на ски сезона на Витоша зависи от падналия сняг, но от компанията, която стопанисва ски съоръженията, се надяват да стартират около 15-ти декември. И въпреки че пистите все още не работят, в планините вече има ентусиасти, които се възползват от първата снежна покривка. 

През новия сезон билетът за кабинковия лифт на Витоша ще поевтинее с 4 лева. Влек Заека и лифтът Романски обаче няма да работят.

"Остава да работят Витошко лале 1 и 2, Драгалевския лифт, влек Черни връх, на Ветровала предлагаме Помагалския влек, заедно с бейби влека", казва Радослав Пеев, началник сектор „Писти и машинен парк”.

И тази зима скиорите на Витоша ще могат да практикуват любимия си спорт и вечерта. Цената за нощната писта е като тази на полудневната карта за лифтовете на „Алеко” - 22 лева.

Целодневната карта за възрастни ще струва 35 лв., а децата ще ползват съоръженията срещу 21 лева на ден. Цените за използване на съоръженията в Боровец и Банско остават без промяна. В Пампорово картите ще са с три лева по-скъпи от миналата година. Там възрастните скиори ще плащат по 53 лева на ден, а децата по 32.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
0
 
! Отговори
Жорж преди 10 години
Аз смятам да използвам всяка възможност, за да се кача на Витоша. Дано само открият сезона по-скоро и да има достатъчно сняг. После дългата ваканция естествено на БАнско!
14
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 10 години
До RealnostТи явно не си нормален. Как могат да работят всички лифтове и писти на Витоша, когато някои от тях са на половин век. Нали миналата година продажникът Тома Белев, подкрепен от шайка надрусани зелениши спряха подмяната на лифтовете на Витоша. Резултат - сега трябва да се возим на старите.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ски мафията отваря зимния сезон за спестяванията на народа!
12
0
 
1
 
! Отговори
Нино преди 10 години
Цяла зима ще се качвам на Витоша! Браво за намалените цени, зарадвахте ме наистина!
11
0
 
1
 
! Отговори
дупетати преди 10 години
Ааа,добре идваме на семинар разбира се безплатно.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хей вие ...журналята...пише се ЗАПОЧНА.....абе,кой ви е учил и как сте влезли да учите...пък и как сте завършили...Постоянно грешки и то елементарни...
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пампорово е на Цветелинка, Боровец, Банско, Витоша - все на наши хора, наточили зъби...
8
0
 
5
 
! Отговори
NoName преди 10 години
До НаблюдателВ българския книжовен език думата "почва" има съвсем друго значение, а именно "повърхностния рохкав изветрен пласт на земната ***".
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Злобните коментари на панелния бачкатор да ги оставим на страна. Дано падне повечко сняг и да има хубав и дълъг сезон.
6
1
 
5
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
За да подкрепя 5 и да кажа ,че тази природа е за всички българи а не само на Смолянци и Чепеларци!!Но те с тяхната алчност ни лишават от това!!!Замисли се малко!!!
5
6
 
7
 
! Отговори
Люска преди 10 години
До ПепоМи като е незаконно всичко там държавата да взема лифтовете и да прибира парите. Цветка да се научи, че не може да си прави каквото поиска.... Айде без тея. Строила незаконно, секла незаконно, а сега прибира мангизите. А имат ли разрешителни тези лифтове? Кой ги проверява дали са сигурни?
4
4
 
8
 
! Отговори
Гергана преди 10 години
Надявам се да падне повече сняг, за да може да караме повече. Всяка година съм на Витоша и съм адски доволна. Пистите се обработват непрекъснато, няма големи опашки, всичко е на 6. А цените са супер приемливи.
3
3
 
9
 
! Отговори
Пепо преди 10 години
Пампорово ис дъ бест.Успешен сезон им пожелавам, както и на Банско, дори на мултаците на Боровец, все пак доста хора си изкарват прехраната там.А правителството ше помоля без спиране на "незаконни" лифтове точно в навечерието на сезона.Всички знаем, че искат да ударят Цецка заради тиквата.Ама така ше пре*б***т основно хората от Смолян, Чепеларе и околните села, които разчитат на тоя сезон като сахарец на кладенец.
2
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Поправете заглавието на новината - пише се ЗАПОЧВА (почва е разговорна форма, а вие уж сте журналисти)!
1
6
 
3
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Цецке плюнчиш ли си на ръцете?Или си го плюнчила едно време и сега само прибираш? :)