Грипът дойде

Този сезон у нас ще върлува новият тип "Масачузетс"
15 дек 2013 07:37,
27
Грипът дойде
Снимка: Reuters

Грипът дойде. Доказан е първият грипен вирус за сезона, съобщи проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни болести.

При пациент, приет в болница, е изолиран грипен вирус от тип "В".

Преди години този тип вирус имаше само 10% разпространение у нас, но миналата зима на него се дължаха 88% от случаите на грип, уточни пред "24 часа" проф. Кантарджиев.

Още по темата

Това било изненадващо за здравните власти, тъй като обширните епидемии се причиняват от вируси тип "А".

Изолираният от Националната лаборатория по грип вирус обаче не означава начало на епидемията.

По думите на епидемиолога по-точна картина на разпространението, прогноза кой е водещият причинител и каква вълна да очакваме ще има след 14 дни.

По прогнози на Ев­­ропейския център за грипа заразата ще зачести около Коледа и в началото на 2014-а вече ще се появят първите случаи в Източна Европа.

Този сезон ще върлува новият тип "Масачузетс", но заболели ще има и от "В" групата - "Калифорния" и "Виктория".

Новият щам ще се кара тежко, тъй като организмът ще го разпознава по-трудно. При закъсняло лечение той може да удари бъбреците и сърцето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Дядо Рошах преди 10 години
Не знам какъв е Грипа тази години според докторите .Но е същия, който преди две години върлуваше .В момента съм болен и съм много зле .Симптомите:Някой колега кашля, студено му е, боли го главата и му тече носа .Гарантирано след седмица почти всички ще са болни .Защо след седмица:Така е синтезиран вируса, оздравелия да се зарази пак и да се купуват лекарства от аптеките .Който произвежда лекарства, той прави и вирусите .Не ви ли прави впечатление, че винаги зимата се разболяваме .
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
минава някой с дезодоранта, цика по улиците и ето резултата е налице-зараза и грип, аз лично съм усещал това, усеща се една специфична миризма (то не е толкоз миризма , ама ако си напълно здрав се усеща веднага) след това веднага пръстите в ракията и в носа за да убие бактерията..това е е истина!!!!!!!!!!!!!а и къде пък го видяхте тоя грип пък и вие бе журналисти ?къде го видяхте?КЪДЕ>пусната ви е информация..Това Е
22
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Бакшишов преди 10 години
Чесън ,нечесьн курмид и не мит,биостимуланти и прочие ---не убиват грипното вирусче ,а ти помагат да го избуташ малко по-леко ,просто ти е подсилен организма и токсикацията при борбата на на твоите антитела с вирусчетата при която вирусчетата милиони на брои измират те тровят...затова чесьнчета и др работи помагат да се изхвърлят отровите и пречат на възможна поява на бактериална инфекция защото бактерииките са навсякъде в теб и щом имат възможност се размножават и те унищожават....
21
0
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 10 години
Аз ще ти отговоря на въпроса.Колкото пъти се опита да ме хване грип си правя греяна ракия и изпивам около 300мл (гледам да не прекалявам, защото все пак не искам да се напивам, а и не е хубаво да се пие по много, защото може да си повредиш черния дроб). Изпотявам се и на другия ден съм чисто нов!Така, че пите си редовно греяна ракийка (но по малко, за да не вреди) и си гледайте кефа!
20
5
 
3
 
! Отговори
д-р преди 10 години
Иискам да ви попитам как ще ви предпази чесън,лук или някоя билка от грипа или друг вирус?Колкото и да си здрав и каквото и да взимаш, имаш ли контак с болен или заразен от грип веднага се разболяваш. В Испания се имунизират над 80% от населенитето защото са пострадали от грип, а тука около 4 %. Да не се случва да има някой упорит щам на грип, тогава не знам какво ще правим. Пожелавам на всички да сме здрави.
19
0
 
11
 
! Отговори
доцент преди 10 години
Колко ли ви плащат фармацевтичните компании да ги пишете тия глупости.А и дали някой нормален ви вярва.
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И, име си има Масачузетс браво как му намериха име и какво означава Масачузетс
17
0
 
11
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Чесънът е универсално лекарство. За лечебните качества на чесъна се споменава още в египетски папируси, пpeди четири хиляди години. B Библията, в свещените книги на древна Индия и Китай. Древните народи, с негова помощ, са се лекували от заразни болести . Намиращото се в състава му вещество алицин е показало, че спектърът му на влияние върху болестотворните бактерии е по-широк, дори от този на пеницилина
16
2
 
17
 
! Отговори
до мбуахаххааа преди 10 години
Абе *** безхаберник, айде сравни ми български натурален чесън с китайски или някакъв друг !България е разположена на такъв терен и с такъв климат,че тука има билки където никъде другаде ги няма, плодовете и зеленчуците са с уникален вкус а кисело мляко колкото и да се мъчат в цял свят не могат да го направят като нашето!Айде затвори си плювалника и върви да живееш в чужбина и да им ядеш техните продукти!
15
9
 
5
 
! Отговори
мбуахаххааа преди 10 години
До Лимон и чесънбай *** чесън има в цял свят не само в *** и всеки го яде *** нали българина все бил наййй великия
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Огладняха фармацевтичните кучета, сега ще хукнат по поликлиниките да подкупват докторята да им продават *** .
13
1
 
6
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Sigurno ot laboratoriata posle gi pryskat sys samoletite nali :D onia belite linii deto se vijdat ne sa kondenzacia porady gystia vyzduh a virusi :D
12
9
 
4
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Ei tova kosnpiratorite ste riadka poroda glupaci :D
11
2
 
24
 
! Отговори
Лимон и чесън преди 10 години
Хора хапвайте и наблягайте на чесъна,тези гадове като са създавали заразата не са мислели,че българите имат естествената ваксина-чесън и тя не може да бъде победена. Вярно че мирише,но вечер спокойно можете да унищожавате по една глава. И лимон, лимона с чесъна прави чудеса.
10
0
 
12
 
! Отговори
Девона преди 10 години
Искам тези умници да ми обяснят това "дойде" , за да "дойде' има някъде изходна точка , или не е удобно ??!! :)
9
26
 
5
 
! Отговори
Maria преди 10 години
Всеки Септември си прaвя ваксина срещу грип . Cлaва на БОГA дeйcтвa.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мдаааааа, Европа е решила пак да ни поразреди малко
7
1
 
41
 
! Отговори
Вярваме ви! преди 10 години
От коя лаборатория са го пуснали пак? Фармацевтичните компании трябва да печелят все пак от хорското нещастие! Ама въобще не вярвам ,че ей така си идва някакъв грип! Това да не са прелетни птици! И нашите доктори вкупом пригласят на европейските олигарси, - даааа идва грип, веднага се имунизирайте, има ваксини.... Няма кой да се хване да разследва тези *** и да хване нишката , сто процента тези неща излизат от лаборатории всяка зима!!!
6
2
 
23
 
! Отговори
CHEMTRAILS преди 10 години
CHEMTRAILS---->ПРЪСКАТ НА КАТО *** ,С НОВИ БИОЛОГИЧНИ ПОСТИГНАТИ В ЛАБОРАТОРИИ ЩАМОВЕ,ПОВДИГНЕТЕ СИ КРАТУНИТЕ ЗА ДА ВИДИТЕ КАКВО СТАВА В НЕБЕТО И КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ С ПРОТЕСТИ ДА СПРЕМ АМЕРИКАНСКАТА ИНВАЗИЯ НА ЗАРАЗИ И ЕКСПЕРИМЕНТИ,КАК ЕДНИ ЖУРНАЛИСЧЕТА МОГАТ ДА ЗНАЯТ ВСЯКА ГОДИНА ,ЧЕ ИДВА НОВ ЩАМ С НОВИ ИМЕНА ,НЕ СЕ ЛИ ЗАМИСЛЯТЕ БЕ?ЧЕ САМО БАБА ВАНГА МОЖЕШЕ ДА ГАДАЕ,ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЖУРНАЛИСЧЕТА ЩЕ ГАДАЯТ И ЩЕ НИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ?ВСИЧКО Е ПРЕД ОЧИТЕ ВИ САМО ГИ ОТВОРЕТЕ!
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хапвайте повечко чесън и лук в суров вид,повечко сезонни салати(червено цвекло,ряпа),като цяло по-лека храна;ако може и по-малко стрес-и да имат да вземат производителите и търговците на химия....