Кола избухна в Русе, обгори коли, изпочупи прозорци

Две коли са унищожени, две - със сериозни щети
17 дек 2013 13:03,
19

Снимка: БТА

Опел с метанова уредба е избухнал тази нощ в Русе. Колата се е запалила и в последствие е избухнала.

Още един автомобил е унищожен, а други два са със сериозни щети.

Сигнал за инцидента е подаден около 3,40 часа,  съобщи началникът на противопожарната служба в града комисар Димитър Павлов.

Първоначално е възникнал пожар в автомобил "Опел Вектра" с метанова уредба, паркиран пред блок в кв. "Дружба 3", в последствие метановата уредба се е взривила.

От взрива таванът на колата е изхвръкнал до шестия етаж на блока. Пламъците са обхванали и съседните три автомобила. Изгорял е "Фолксваген Поло", а други две коли - "Фолксваген Голф" и "Киа", са със сериозни щети. 

Пристигналите два екипа с огнеборци са потушили пожара и не са позволили да се разпространи към останалите паркирани пред блока автомобили. При инцидента няма пострадали хора.

От взривната вълна са се счупили стъкла на апартаменти на блока. Има щети по прозорците и на съседната жилищна кооперация, пише БТА.

По случая се води разследване, като вероятно не става дума за умишлен пожар, а за късо съединение в превозното средство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: взривРусепожаркола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
съвет преди 10 години
Добре е на автомобилите да се поставя ключ маса както някога и когато се оставя вечер ,акумулатора да се изключва.А и при пожар първото важно правило е преди гасенето да се изключи акумулатора.
7
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой нормален човек кара все още на газ...
6
1
 
10
 
! Отговори
До 10-тия колега преди 10 години
До Див аграрВ Берлин има цяла таксиметрова фирма карат на преработено олио ! Даже са спонсорирани от държавата или общината водят ги зелени таксита и данакът им е доста нисък ! Дори в Хамбург чувам че вече не хвърлят по ресторантите оиото а има фирма която го изкупува ! А знаете ли че от пластмасовите бутилки в Германия се връщат и от това се прави дизелово гориво ? По кофите вече пластмасова бутилка и алуминиева доза от бира или лимонада не може да се види !
5
14
 
3
 
! Отговори
Щирлиц Хамбургски преди 10 години
За това трябва да бъдат сертифицирани както сервизите които ще ги поставят така и производителите . В Германия поставянето на такава оредба като екстра струва около 4000 евро . На времето в БГ имах една лада бях и сложил българска оредба но тогава единственото место където можеше да се зареди бе Сопот по-късно излезнаха газо станциите . В Германия от няколко години е популярно да се кара на газ . Газта съсипва двигателя освен че е опасна за това карам на бензин . Дизела не го признавам
4
0
 
9
 
! Отговори
Хахото преди 10 години
До Анонимен 7То само главните му букви да бяха смущаващи...
3
0
 
12
 
! Отговори
Дизела преди 10 години
Да се смее ли човек, да плаче ли!!!
2
9
 
13
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
а като няма кинти за бензин и подръжка - за чий *** си купува кола българина, а?
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ООО,И МОЯТА КОЛА СЕ ЗАПАЛИ ВЪВ ВАРНА НА ЕДНИН СВЕТОФАР ДОКАТ ЧАКАМ НА ЧЕРВЕНО,ЗАМИРИСА НЕ БЕНЗИН И ПЛАМНА А АКАРХ НА МЕТАН,25 МИН ГОРЯ ДОКАТ ДОЙДЕ ПОЖАРНА,ГЛЕДАХМЕ ОТСРАНИ С ЧЕНГЕТАТА КАК ГОРИ КОЛАТА И НИКОЙ НЕ ОТБИВА ДВИЙЕНИЕТО,КО ДА ВИ КАЖА ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВА СЛЕД ЧАС СЕ ЧУВАТ СИРЕНИ В ДАЛЕЧИНАТА ПОГЛЕЖДАМ И НЕВЯРВАМ ИДВА ЛИНЕЙКА ХАХАХА,ДОБРЕ ЧЕ НЕ СЕ ВЗРИВИ БОТИЛКАТА