Уволнените работници от Бургас получават поне 1 заплата

Така ще могат да посрещнат празниците
13
Уволнените работници от Бургас получават поне 1 заплата
Снимка: архив, БулФото

Поне една работна заплата да получат веднага уволнените работници от "Бургаски корабостроителници", за да могат семействата им да посрещнат новогодишните празници. За това са се договорили местната власт, представители на работниците и на новите собственици на корабостроителницата, съобщиха от областната управа.

В срещата под ръководството на областния управител на Бургас Павел Маринов са участвали изпълнителният директор Деян Дянков, кметът на Бургас Димитър Николов, заместник-областните управители Юсеин Мехмед, Евгени Врабчев, общинският омбудсман на Бургас Таньо Атанасов и ръководителите на държавни структури от областта - Милен Димитров, директор на Областна дирекция на МВР-Бургас, Енчо Жеков, директор на Регионално управление социално осигуряване-Бургас и Павлин Васков, директор на дирекция „Инспекция на труда”-Бургас.

От името на новите собственици упълномощените техни представители са заявили, че вече са предприети необходимите правни действия за обявяване на фирмата в несъстоятелност.

Това ще гарантира пълно изплащане на всички дължими суми за заплати на уволнените работници и служители от специализирания гаранционен фонд на държавата при подобни случаи.

Упълномощените представители на собствениците съобщили още, че въпреки изключително тежкото икономическо състояние на предприятието имат намерение още от март 2014 година да започнат действия за възстановяване на дейността на фирмата и възобновяване на основния й предмет на дейност -  корабостроенето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде бе народе, да вадим сопите и да ги измитаме тези...и до стената.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какво стана с обещаните от Орешарски 250 000 работни места? От както са на власт *** регистрираните в бюрата по труда са 340 000 хиляди. Тоз човек да не се е объркал, искал е да каже че ще закрие 250 000 работни места.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои закона чел ли е ?Как така се договаряш за нещо което си е по закон?Тея нови собственици над нормите ли са ,паши,ходжи,бейове,таркани ?После защо сме били *** република ,че в ЕС ако съкращаваш на поразия държавата и синдикатите ти пият кръвчицата.Обаче тук важно е всичко да бута на държавата негативите ,а тя като опитна *** да поема без съпротива.
9
0
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Оф - не мога да разбера защо всичко се крие - Турски богаташи са купили завода защото земята е стотици декари и там ще има баровски квартал с къщи и яхти - сделки за милиони са направени - земята на завода е продадена наполовината стойност - печалбата на турците е над 1 милиард лева- после построяват къщи молове и продават - за 2 г печалба над 5 милиарда - кметът е доволен - джобовете му за Коледа са препълнени - работниците - а ) някакви дрипльовци които нямали пари - Кой го интересува !!
8
1
 
9
 
! Отговори
ПЕТКО преди 10 години
ЕВАЛА ВЕСЕЛИНА, АФЕРИМ ЙОРДАНОВА. ПРЕКРАСНО ЗАГЛАВИЕ....."ПОНЕ ЕДНА ЗАПЛАТА".....КАКВО ЩЕ ПЛАТЯТ С НЕЯ.... ЗАЩО НЕ ПИШЕШ ЗА ИЗМАМНИЦИТЕ КОИТО СА ГИ ОГРАБИЛИ, ЗА МРЪСНИТЕ ПОЛИТИЦИ КОИТО СА ГИ ОГРАБИЛИ.....АААА И ТИ СИ ЧАКАШ ЗАПЛАТАТА...ЖИВА И ЗДРАВА. АЙДЕ НА КЮЧЕКААААА
7
2
 
1
 
! Отговори
fur1ous преди 10 години
Нещастници сте , големи при това. Кога се е намесвала държавата при дела на частна фирма ? Плащайте данъци от мижавите си заплати и ще видим какво може да се направи
6
5
 
11
 
! Отговори
smehurko:)))))))))) преди 10 години
E пак гласувайте за триглавата змия/Жалко за хората но като им повярваха на лъжите сега да си сърбат попарата.250.000 нови уволнени това чака народа
5
4
 
9
 
! Отговори
аС преди 10 години
Вкупом се изтеглят американски капитали. Каква ли е идеята зад това ? Най-малкото дестабилизация и социално напрежение ...
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е,нали ББ беше лош премиер??При подобна ситуация,когато беше премиер той лично отиваше при хората и им решаваше проблема.Къде са сега тези ,,социални'' премиери???
3
2
 
20
 
! Отговори
безработен преди 10 години
Аз съм възхитен от правителството на ХУНТАТА НА МАФИЯТА ,който управлява и нейните 250 00 работни добре европейско заплатени по 600 евра работни места...искам да благодаря и на КТБ БАНКА И МАФИОТА ТЕРОРИСТ *** ДОГАН ***,за МАФИЯТА НА КЕНИФИСТАНСКАТА РЕПУБЛИКА ОТ МАСОНИ *** И ГЕЙОВЕ....да *** скоро и ваще масонски ложи
2
1
 
27
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Орешарски, какво стана с онези 250 000 места?
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да посрещнат коледните празници,а после ???Нещастници!