Греков изненадващо провери купувачите на тютюн

Стотици тютюнопроизводители и днес излязоха на протест
2
Греков изненадващо провери купувачите на тютюн
Снимка: БТА, архив

Земеделският министър Димитър Греков направи изненадващи проверки за хода на изкупната кампания за тютюна в населени места от Хасковска област.

От 7 часа сутринта министърът заедно с кметове и тютюнопроизводители от региона обиколи селата Шишманово, Брягово, Надежден, Иваново, Върбово, Орешец и Малко Градище.

Още по темата
Той лично провери изкупвателните пунктове, както и критериите за оценка на качеството на тютюна, използвани от представителите на фирмите- изкупвачи.
 
 „Реших лично да проверя ситуацията в областите Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград. В едни села кампанията върви с пълна сила, като дори цените давани за килограм тютюн надхвърлят миналогодишните. В други населени места обаче, фирмите- изкупвачи все още нямат свои пунктове или не предлагат цените, които производителите очакват от тях“, заяви министър Греков, цитиран от пресцентъра на министерството.

Той бе категоричен, че държавата подкрепя тютюнопроизводителите и разчита на коректност от страна на фирмите-изкупвачи за успокояване на ситуацията по места и успешното завършване на кампанията по изкупуване на тютюна.

„Фирмите- изкупвачи трябва да са наясно. Тяхното отношение към тютюнопроизводителите е отношение към българската държава“, заяви министърът.
 
Обиколката на Греков продължава и в следващите дни в регионите Кърджали, Смолян и Благоевград.

В същото време време стотици тютюнопроизводители и днес излязоха на протест. Сред исканията на тютюнопроизводителите са незабавно начало на изкупната кампания във всички населени места, където се произвежда тютюн, и цени не по-малко от 6,50 лв. на килограм за цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
17
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Грекоооов, не там бе хаймана *** към ГКПП Илинден или те е страх да не ядеш бой!!!!!!