Малко момченце почина след усложнения от грип

Детето е починало миналия четвъртък в болницата в Добрич
Обновена: 20 яну 2014 14:20 | 20 яну 2014 12:30,
20
Малко момченце почина след усложнения от грип
Снимка: архив, Булфото

Момченце на година и половина е починало в болницата в Добрич.

Детето е постъпило в болницата в четвъртък около 15.00 ч. в много тежко състояние - с вирусна пневмония, засегнала и двата дроба, със сърдечна и дихателна недостатъчност.

"Починало е в 20.40 ч. същия ден въпреки положените усилия от страна на лекарите да го спасят", обяви пред "Дарик" директорът на лебечното заведение д-р Красимир Николов.

Той поясни, че когато смъртта настъпи в рамките на 6 часа от постъпването на спешен случай в болницата, се смята, че намесата на медиците е потърсена твърде късно и състоянието на болния е било твърде тежко.

По думите му аутопсията на детето е показала, че причината за смъртта му е сепсис, довел до оток на мозъка.

"Предполага се, че първоначална причина за усложненията, довели до крайно тежкото състояние на детето, е остра вирусна инфекция с щам от рода на грипа", каза още Николов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
достатъчно е преди 10 години
Едно правилно отглеждане ---игра на открито , смяна на климат , балансирано хранене с плодове ,зеленчуци и обезателно белтъчини ,защото антителата са белтъчни структури , а витамините Само катализатори !!!и са необходими в минимални количества........Също не трябва да се забравят мастно разтворимите витамини ...но с краве масло ,а не с нефтения дериват мартарин
17
0
 
4
 
! Отговори
важно преди 10 години
Няма нищо по - фатално от некомпетентна намеса с едничката цел"профилактика" безразборно със синтетични витамини без контрол на доза и необходимост,още по опасно - хранителни добавки ,които имат вид на лекарства ,но без сериозната проверка ,на която се подлагат лекарствата
16
0
 
4
 
! Отговори
... преди 10 години
Грип не се лекува с лекарства. Лекарствата са симптоматични, т.е. не лекуват заболяването, а облекчават съпътстващите страдания. Други лекарства се дават за проявени конкретни усложнения от грипа, ако има такива, а не принципно за грип. И това няма нищо общо с хомеопатията, а е проява на здрав човешки разум.Никой не е застрахован от усложнения, но да се трови системно и безсмислено човек няма нужда. А и реална полза от това никой не е установил.
15
1
 
4
 
! Отговори
... преди 10 години
Пак не казахте откъде разбрахте, че антибиотиците лекуват грип.Паниката е наистина най- страшното нещо. Човек големи глупости прави, когато се паникьоса, а хората масово се поддават. Разбира се, че състоянието на болен човек трябва да се проследява от лекар, най- малкото заради това, дадено усложнение да се хване навреме, но да си пиете антибиотици ей- така, за всеки грип е повече от глупаво- създавате си собствена резистентност и на поколенията след вас, които не са ви виновни.
14
3
 
7
 
! Отговори
Анти Био преди 10 години
Защо, по дяволите не лекувате децата си навреме и изобщо? Около мен е пълно с майки " хомеопатки" , които анатемосвайки антибиотиците, оставят децата си с температура с дни, "защото убивала вирусите", а когато се стигне до гърч, тичат в спешното! Хомеопатията е полезна, но само като допълнително лечение, иначе само маскира симптомите.. Може случаят да не е такъв, просто искам да се осъзнаят малко Хомео Патките :) и сега не злобейте, аз не тъпча детето си с антибиотици, просто го лекувам!
13
0
 
1
 
! Отговори
Препатила преди 10 години
се "сдоби " с ЕПИЛЕПСИЯ .След висока температура и Оток на мозъка.Вече 24 години е на лекарства,на35 е и живее с комплекс на непълноценен човек, страдайки от затворените за него врати заради заболяването му
12
3
 
4
 
! Отговори
Препатила преди 10 години
Сина ми беше страхотно дете,но да живееш в провинцията при алчни доктори ни обрича жестоко.Всичко стана много бързо,освободиха го от училище ,заради висока температура.Прибра се у дома и отидохме на доктор-диагноза вирусен грип.Предписаха му лекарства,но вечерта направи фибрилен гърч.Приеха го в болницата веднага.Една седмица му се "изпържи мозъка" с висока температура от тях ното компетентно лечение.Не ни пуснаха в София,накрая избягахме и отидохме на собствени разноски.Успяха да го спасят ,но
11
0
 
6
 
! Отговори
баба преди 10 години
Внучката му малко се разсуполевила и покашля и дори без температура я водихме при личния лекар. Спряхме я от ясла. Трябва веднага щом забележим, че детенцето не е добре да тичаме при лекаря. От статията не е ясно какво точно се е случило и не искам да виня никой. Голяма трагедия за близките, не казвам Бог да го прости, защото то още е ангел.
10
6
 
2
 
! Отговори
зьъсехш преди 10 години
Кой е бил личният лекар на детенцето. Ако е д-р Карпузов, ясно...
9
4
 
5
 
! Отговори
... преди 10 години
Пневмонията е едно, грипът- друго, другари и другарки. За да се установи,че даден щам е причина за определен вид усложнения са нужни изследвания точно за вида на щама. От статията не личи да е правено подобно изследване или ако е правено- какво е установено.Има само едно предположение. Прочете по- внимателно. Написано е. А с какво лекувате грип? С антибиотици ли?
8
4
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
Хич не са сензации. Детските отделения се пръскат по шевовете от деца с пневмония.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този грип явно е вирусна пневмония и никой не е застрахован. Много жалко за детето. Не отлагайте посещението при лекаря дори и с ден, защото може да е фатално.
6
6
 
3
 
! Отговори
Ами преди 10 години
Самолекувайте се още, чакайте до последния момент...няма проблеми!
5
2
 
5
 
! Отговори
... преди 10 години
"Предполага се, че първоначална причина за усложненията, довели до крайно тежкото състояние на детето, е остра вирусна инфекция с щам от рода на грипа."Е то не е сигурно изобщо, че е било грип.Защо плашите хората с подобни "сензации", почиващи на предположения?
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Родителите ( от плесента лепната за българския народ ) на съд и кастрация!
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снимката е от Хирургичното Отделение на МБАЛ - Бургас. Днес.бг никога няма да се научат.....Да почива в мир детенцето!
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЯЖТЕ ЧЕСЪН...........
1
0
 
45
 
! Отговори
бубу преди 10 години
Малко ангелче, да почива в мир. Миналата седмица и в Пазарджик 15 год. момче почина от това.