Код "жълто" – студ и сняг

Остава усложнена обстановката, има виелици и навявания
27 яну 2014 08:29,
31
Код "жълто" – студ и сняг
Снимка: БТА

Остава усложнена зимната обстановка предимно в Северна и Североизточна България.

Код "жълто" за потенциално опасни метеорологични явления е обявен за Североизточна България - в областите Силистра, Добрич, Шумен, Разград и Варна.

В тях ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-североизток. Ще вали сняг и ще има виелици и навявания. За останалата част от страната не са прогнозирани опасни метеорологични явления.

Според синоптиците днес от запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъса и временно ще намалее.

Максимални температури от минус 6° в североизточните до 5-6° над нулата в крайните югозападни райони. В София около 0°.

От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Ограничава се движението по път І-9 Обзор-Слънчев бряг за тежкотоварни автомобили над 10 тона.

В северната част от област Шумен се въвежда ограничение за товарните МПС да се движат задължително с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Път ІІІ-701 от с. Църквица до границата със Силистренска област е затворен поради силни снегонавявания. За цяла област Силистра е забранено движението на товарни МПС над 10 тона.

В област Стара Загора е затворен за снегопочистване път І-6 Мъглиш – Гурково. Обходен маршрут: Николаево – Зимница – Ягода и обратно за леки МПС и Гурково – Нова Загора и обратно за товарни МПС.

В Смолян по пътя II-37 Батак – Доспат и пътя III- 843 Доспат – Сърница товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Път I-5 Русе–Бяла – товарните МПС над 12 тона да се движат задължително с вериги.

Пловдив: по път II-58 Асеновград – Кърджали товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Път II-37 в Пазарджишко по пътя Батак – Доспат, път III- 843 Велинград-Сърница, път III- 842 Юндола- Белово товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета с вериги, път II-84 Велинград - Юндола - Аврамово товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

От Столична община съобщиха, че през нощта са работили общо 182 снегопочистващи машини по улиците на София.

Направена е обработка във всички райони на улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт. Обработени са и опасни и стръмни участъци, Южната дъга на Околовръстен път, както и улици с обществена значимост.

Извършено е опесъчаване на пътя Драгалевци – Алеко на Витоша.

В двата кризисни общински центъра през нощта са настанени 136 бездомни лица. Там те получават топла храна и подслон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СлучаенПрав си че не е хубаво да се обиждаме, но не мога да стоя безучастно като чета как някакъв си избива комплексите в сайта като софиянци виновни за лошото време, софиянци виновни, че не било почистено в Силистра и т.н. Дошъл в София да си изкарва хляба и плюе по града. Ей такива много ги обичам и няма да остана безучастен. Сигурен съм че не знае смисъла на думите които употребява "парвеню". Съжалявам но са ми жалки такива хора.
29
0
 
3
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
Спрете бе хора стига сте се обиждали, делили кой какъв е. Гажданин, селянин, софиянец, провинциалист. Не ви ли омръзна вече. Все едно и също дъвчете. Обърнете се и вижте. Кой от вас пикае олио? Е той е най великият. Желая на всички лек ден, много сняг, малко студ, здрави и щастливи да сте.
28
0
 
0
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
"В това студено време-топла соба, самун леб,главица лук, и една от двете болести-или млада жена, или стар ревматизъм..." Ботев
27
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Код ''червено'' - мензис
26
0
 
3
 
! Отговори
Ставри до 10 преди 10 години
Кажи ми какъв си, а не откъде си.....За времето - ами...време си му беше да падне сняг,зима е.
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Парвеню такова. Ти сам се определи така. Цитирам ти, че си нобелов лауреат и ти е трудно. "Баш софиянците си живеем в хубави и луксозни апартаменти селъо". И да - моля не пиши повече.
24
0
 
2
 
! Отговори
0т 17 преди 10 години
До Анонимен 21Не е необходимо да се обяснявам на всеки комплексар и това е последния ми пост по темата , но подигравателното обръщение към мен с БАШ СОФИЯНЕЦА , ме накара да поясня някой неща.Това къде са родени пра пра пра ...... е без значение но аз съм си софиянец и така пише и в акта ми за раждане . А какво има общо Хан Крум с всичко , това само ти май знаеш ... за от неговото раждане ли се слага началото на Света. Сердика , сегашна София е с достатъчно богата история , просто попрочети.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е толкова ли не хвана шегата? Пфф...
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 21Ти как се върна назад във времето още малко ще излезе че сме роднини :) Ох почвате вече да ме разсмивате.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, родения! Не се връщай много назад по семейното дърво, защото хан Крум не е бил софиянец... да знаеш.
20
3
 
2
 
! Отговори
от 17 преди 10 години
До Анонимен 18Не знам дали съм баш софиянец но съм роден в София , както и родителите ми ... Нямам баби и дядовци по селата , а ДА може да ме видиш в Петък отново на магистралата, но на път за Пампорово , където обичам да карам ски през почивните дни.Лек ден и не си правете заключения , че всичките са като вас с бурканите , не че има нещо лошо в това , но си е комплексарщина.Не изключва да ри роден в София или дори в Париж и да си по голям селянин от родените в най малкото селце на Земята.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анонимен 14Плащаш същите данъци и такси ама друг път. А що се отнася до това кой е по комплексиран вие сте тези които злобеете. Софиянци това, софиянци онова все някой ви е виновен за състоянието ви. Нали знаете приказката за кривата ракета и космоса. И още нещо минавам много табелката на София и като отида в провицията наистина ми е жал за хората които са останали там да живеят. Жалко.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не те видя на магистралата в петък да отиваш за буркани при баба си? Баш софиянецо.
17
0
 
3
 
! Отговори
Зимна приказка преди 10 години
Прибрах се рано сутринта в София и мога съвсем спокойно да кажа , че София е почистнена перфектно , доста по добре от магистрала Тракия. Падна 10 см сняг и отново ни изненада зимата , чак на влизане в София от църна маца , беше изчистено до асфалт. Към 6 часа при - 9 градуса явно бяха обработвали с химикали , се караше все едно в лятно дъждовно време.Браво за което, за разлика от магистрала където тук там бяха нахвърляли малко пясък за цвят.По магистралата с 40 км на Цариградско с 80
16
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 11Какво става, нещо ви стана нервно. Колкото и да плюете по София ще си останете същите комплексари. А оня с къщата на три етажа да си седи там у *** село да си пие грозданката и да не претендира че не му е почистено. И много си далече от истината за панелката, защото в панелки живеят новодошлите. Продадат големия имот в провинцията и с тия пари идват тука и си купуват голям апартамент /панелка/. Баш софиянците си живеем в хубави и луксозни апартаменти селъо.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен10 ,продължение.И за стандарта не си прав. На "старите Софиянци" осигуряват стандарта, а ако остане нещо, и тяхния. Пример-не вярвам кореняк софиянец, изживяващ се като голям тарикат, да кара градски автобус, или да плаща наем 400 лева за мазе...абе, какво да ти кажа, освем да те посъветвам да слезеш на земята, и да излезеш поне за месец извън табелата София и да се поогледаш.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонимен 10. Пак ревеш....Няма по-кухо и комплексирано нещо от Софиянец, изживявайки се като нещо повече от останалите.Всъщност,повече си от "другите" само с това, че баща ти или дядо ти, са дошли по-рано от тях в София от някъде си.Ако не знаеш, в провинцията важат същите цени, същите данъци и такси, както в София.Плащаме същите винетки като теб, например.Но всичко е насочено към София и околностите, сакън, да не валне снежец..
13
0
 
0
 
! Отговори
a преди 10 години
i ko?
12
2
 
9
 
! Отговори
do 10 преди 10 години
Как е в панелката, бе, парвеню? Бутате ли се с жената, детето и ***? Щото ние в провинцията имеме къщи по 3 етаза.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен10 Жал ми е за теб! Едвам ли има тук по голям КОМПЛЕКСАР,че и бездарник от тебе :)) !