Рекорден брой бебета родени в село Белозем

Родили са се 54, последният бейби бум е бил през 2002 г.
28 яну 2014 14:14,
7
Рекорден брой бебета родени в село Белозем
Снимка: архив, Булфото

Рекорден брой бебета са се родили през 2013 година в "селото на щъркелите" Белозем, община Раковски, обяви пред “Фокус” кметът на селото Иван Тачев.

Родили са се 54 бебета, като през изтеклата година починалите са 58, друга година те са били между 70 и 100 души, отчете той.

По думите му последният бум на новородените в селото е бил през 2002 година, когато ражданията са били 64.

Жителите на селото са близо 4700 души, като много рядко местните хора мигрират.

"Белозем е харесвано село за живеене, тъй като мястото му е стратегическо. През селото минава и автомагистрала "Тракия", и жп линия. За да стигнеш до областния град, ти е нужно не повече от половин час. В селото е намерил добър микроклимат и бизнесът, облекчени са административните услуги. Така безработицата е сведена до минимум. Безработен е само този, който не иска да работи. Читавите хора се реализират", твърди кметът.

На територията на селото има немска фирма за автомобилостроене, белгийска фабрика от шивашката индустрия, има фуражен завод, мелница, пакетажен цех, там се намира и най-голямата оризарна на Балканския полуостров, има и петролна рафинерия.

"Не без значение е и добрата медицинска грижа в селото - добър медицински център с добри специалисти, допълни Иван Тачев.

Всяка година, през май, в Белозем се провежда Фестивала на белия щъркел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Белозембебетащъркели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Lan преди 10 години
Католиците са Хора, техните общности са организирани, обучават си децата и извънкласно и си помагат. Можем само да се поучим от тях, а това, че правят и деца-българчета, може само да ни радва!
5
2
 
1
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Оставете ги тези католико-сектанти. При тях, използването на противозачатъчнии аборти са строго забранени и се водят голям грях.Ето затова се развъждат като зайци!
4
2
 
19
 
! Отговори
Има поминък за хорат преди 10 години
Има поминък и работни места. В това е разковничето. Ако СДС и И. Костов не бяха ликвидирали предприятията на България с престъпната приватизация, а преди Костов, Желев и Филип Димитров ликвидираха селското стопанство с ликвидационните съвети, навсякъде в страната щеше да е подобна картината.
3
1
 
12
 
! Отговори
Варна преди 10 години
Българи , христиани католици
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От какъв етнос е бейби-бума?
1
0
 
11
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
"... Белозем се провежда Фестивала на белия щъркел."Е той именно щъркела носи чаветата!