Пътищата в страната са проходими при зимни условия

Без ремаркета и полуремаркета през "Петрохан"
2 фев 2014 12:58, Петя Славова
1
Пътищата в страната са проходими при зимни условия
Снимка: Булфото

Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Настилките им са мокри, на места заснежени и заледени, но са почистени и обработени, съобщават от агенцията "Пътна инфраструктура".

Затворени за всички превозни средства са Златишкият, Върбишкият и Троянският проход, а Дюлинският - за товарни МПС.

Забранено е движението на превозни средства над 10 тона през Твърдишкия проход и проходите "Шипка" и "Вратник". През Айтоския проход не могат да минават МПС над 20 тона.

През "Петрохан" товарните превозни средства трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

Остава забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона по третокласните пътища в Силистренско, съобщиха от Областното пътно управление.

Забранено е и движението на такива автомобили в участък на второкласен път за Добрич през селата Срацимир и Богорово в района на местност край Богорово, известна като "Кариерите".

Маршрутът, който може да се използва, е през Алфатар. Пътищата в Силистренско са заснежени. Работят 25 машини за почистване и опесъчаване.

През нощта в различни райони е имало аварирали автомобили, но са извлечени с помощта на роторни снегорини и спасителна група на областното управление за пожарна безопасност и защита на населението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
проходими при зимни условия.............със снегорин може би