Свлачище се активизира във Варна

Десетки къщи са застрашени от калната маса
3 фев 2014 13:08,
20

Снимка: Булфото

Свлачище се активира във Варна, на ул. „Розова долина” в квартал „Аспарухово”. Земната маса е паднала върху постройка, където семейство Дрохлеви държи зайците. Всички зайчета загинали под земната маса, срутила се отгоре им.

За щастие няма затрупан човек. Все още опасността не е преминала. При затопляне на времето подпочвените води могат да подкопаят още терени. Застрашени са над 150 постройки.

Проблемите не са от скоро. Възможно е и причината да е водоем на върха на баира, който да е прокопал нова вада.

Преди две години същото свлачище, но метри встрани, събори няколко къщи. Община Варна е запозната със случая. Хората са направили вада и постоянно избутват по нея към улицата водата и калта от гаража. От върха обаче са надвиснали хиляди тонове пръст, камъни и огромни борове, „чакайки” затоплянето на времето и шурването на подпочвените води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ВарнаСвлачищезатрупан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Лиляна преди 10 години
До ОдесосОсобено Аспарухово и Виница - нищо градско и модерно в тях. Няма защо да се сърдят. Иизглеждат като отделно градче от селски тип. Приличат на Дългопол
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАз съм в Трошево, но Владиславово е 5 пъти по-хубав и устроен квартал от Аспарухово. всички от Варна го знаят. Там *** живеят по баирите в бараки и кокошарници и *** "къщи" са уязвими, защото са направени как да е
15
1
 
0
 
! Отговори
ах,морето преди 10 години
Кметът на Варна е от ГЕРБ.
14
1
 
3
 
! Отговори
Аспаруховец преди 10 години
До одесос: когато отидеш да пиеш кафенце някъде ....мишок такъв , кажи го на хубавата сервитйорка ( която най вероятяно е от един от тези кваратли които ти изброи ) .....искам да кажа че,половината население на Варна е от тези квартали ;)
13
1
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 10 години
До ОдесосОбаче " Максуда" е "пъпа"на Варна.Нали ?
12
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До ДимитровОбратното е за измета той живее в покрайнините ,понеже е дошъл от майната си,а истинския гражданин живее в града ,защото там му е била къщата.
11
2
 
5
 
! Отговори
симо преди 10 години
Не е във Варна, а в *** махала на Сесемес-Аспарухово.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе това не са ли незаконни *** коптори?Ако е така, да не сърдят на никого, а да се радват, че са живи
9
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Как е положението в Траката,че там...имам едно 5 етажно...хотелче,което построих тайно от жена си в Кривунделово,като заделях от парите за...закуска.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Владиславово е 120 000 жители,кое му е лошото бе,все едно да кажеш,че Люлин или Тракия,че са мизерни квартали
7
1
 
12
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
До До ДимитровА ти от къде знаеш аз от къде съм и каква трошка карам, че да ти замърсявам ТВОЯ град бе?КомплексарчоМай си се объркал ми се струва селянче, дошло в града преди максимум 10 години да изкара някой лев...Ако все още не си разбрал, в центъра на големите градове в ЦЯЛ свят живее ***, а в покрайнините живеят по-нормално хората, с по-добър социален статус и така нататък... Но какво ли съм тръгнал да обяснявам на ГРАЖДАНИН като теб, ти си наясно с всичко, аз пък и аз....
6
1
 
10
 
! Отговори
от Диарбекир с любов преди 10 години
До ОдесосА теб пък не те броим за имащ право на глас. :)
5
1
 
11
 
! Отговори
vechno ot bsp преди 10 години
До ОдесосKOMPLEKSAR
4
8
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Tam jiveyat *** I nezakonni kushti
3
2
 
26
 
! Отговори
Димитров преди 10 години
До ОдесосА кое броиш за Варна бре гражданино?????????кое не ти харесва на тези квартали? Че са по-тихи, по красиви, че всичко е там?кое по-точно им е кривото на владиславово? Метро е там, техномаркет е там, имат си пикадили, СБА,, бурлекс ..... какво по-точно му трябва на човек, за да не се заяждаш????????? В другите изброени от теб квартали е същото.Струва ми се, че избиваш комплекси, а не коментираш създалата се ситуация - а тя е трагична за съжаление. Жалко за хората, общината нехае...
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ne naprazno e kazano che secha na darvetata e griah koito se nakazva.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност корените на боровете сигурно са единственото нещо на което този хълм едва успява да се закрепи. Радвам се, че общината е запозната, какво планира да прави? Да наблюдава развитието на нещата с интерес и внимание? Или да се намеси най-после?