Връщат сергиите близо до плажовете

НС разреши поставянето на преместваеми обекти в т.нар. зона А
Обновена: 7 фев 2014 17:26 | 7 фев 2014 14:50, Веселина Йорданова
34
Връщат сергиите близо до плажовете
Снимка: архив, БулФото

Преместваеми обекти за търговски, увеселителни и други дейности ще могат да се поставят и в т.нар. зона А на Черноморското крайбрежие, която обхваща 100 м от брега, решиха депутатите.

Днес Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, внесени от депутати от "Коалиция за България", предаде БТА.

Според поправките преместваемите обекти на първа линия не трябва да надвишават установените в устройствения план показатели - плътност на застрояване, коефициент на интензивност на застрояване, и да не се намалява определената минимална озеленена площ. Най-високата част на обектите за търговски и други обслужващи дейности може да е до 3,6 м.

Според вносителите на поправките въведената от предишния кабинет забрана за разполагане на преместваеми обекти в зона "А" ограничава правата на собствениците и това е предизвикало силно недоволство от страна на общини и граждани.

Приетите днес промени в закона предвиждат размерът на концесионното плащане и на наемната цена да се определят във всеки конкретен случай в зависимост от икономическата изгода на концесионера или наемателя, справедливото разпределение на икономическата изгода между държавата и концесионера или наемателя, постигането на социално приемлива цена на услугите.

Депутатите приеха и предложението на ГЕРБ черноморските общини сами да определят периода за забрана на строителните дейности. Всяка година най-късно до 1 март, по предложение на кмета, общинските съвети ще определят периода и курортите, в които се забраняват строителни и монтажни работи.

Ако Общинският съвет не приеме такова решение, строителството ще бъде забранено от 15 май до 1 октомври, както беше досега.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BSP I SERGEI4KO NA BORBA SYS SIVIQ SEKTOR ETO REZULTATA
10
1
 
27
 
! Отговори
Кви са тия веее... преди 10 години
Това е оня новоизлюпен "посланик на България" в Сирия - Страхил Ангелов. Сергиите "облагородявали" пустеещите плажове ...
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NQKOI DAE VIDQL KASOV APARAT NA *** SERGIQ ILI DANY4EN DA GI PROVERI GLOBEN *** ILI *** PLATIL DANYK.NEMA TAKOVA JIVOTNO.VSI4KI ZAGUBI NIE POKRIVAME.DA JIVEQT ***
8
2
 
35
 
! Отговори
Мутра с бръснат крак преди 10 години
КупЕХ парцел 500 декарчета и почНАХ строеж на 7-етажен хотел там на Странджата и с мойте хора в общината го маркиРАХМЕ кат "сергия". Лятото на купона. Фитнес зала за да вдигам щангата и да си бръсна крачета и БИАД слоЖИХМЕ вътре...епаа еее-пааа малее Сандоканаа с двата ножа. Ей, некои с проблем, а? А?
7
0
 
44
 
! Отговори
Честито, морски ! преди 10 години
А през това време... българите с пари ги харчат по плажовете в Гърция, Италия и Испания. Това е положението. Черноморието си е запазена територия за пропаднали чалгари, английски пияници, немски бабички по монопамперси и руски комбайнери.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MI NALI *** SA ELEKTORATA NA VSI4KI DUPETATI KAK DA GI ZABRANQT
5
1
 
35
 
! Отговори
Кара Колю преди 10 години
Да е.а ***, голям закон сте приели. Хората *** от глад и болести, вие крадете като за последно и с някакви тъпни се мъчите да замазвате очите на народа! Убийци на собственият си народ!!!!!
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...и заради дупка в закона "сергия" може да се води и триетажна къща/мутротека.
3
1
 
39
 
! Отговори
хахахах преди 10 години
*** се връща. И ГЕРБ гласували "за"... браво ! Щом става въпрос за далавери и кочини, всички дУпетати са "за" !Хайде да видим кой как ще гласува за детските на "ромските" фабрики за деца ?????
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 25 год. не съм ходил на море ,сега вече ще отида ,друго си е мазен *** да ти продава памук ,пуканки и *** над главата докато се любуваш на родното море и природата.
1
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съсипията по Черноморието продължава. Нема такава държава!