Жандармерия ще патрулира в няколко села в Южна България

Целта е противодействие на битовата престъпност
10 фев 2014 10:23, Красимир Ангелов
39
Жандармерия ще патрулира в няколко села в Южна България
Снимка: Булфото

Три екипа на жандармерията ще патрулират в малките населени места в областите Пловдив и Пазарджик, обяви началникът на Специализирано полицейско управление - Пловдив главен инспектор Димитър Узунов.

Акцията е във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност след зачестилите случаи на грабежи и кражби на имущество от жители на малки и отдалечени населени места.

Два екипа от по четири души ще бъдат на 24-часово дежурство в селата Кръстевич, Красново и Старосел в община Хисаря и в малките населени места около Сопот. Един екип е изпратен в община Пещера.

В малките населени места на тези територии жандармеристите ще участват в съвместна патрулно постова дейност с полицаи за опазване на обществения ред и гарантиране сигурността на жителите, обясни Узунов.

По думите му местата са определени от оперативни работници, които съвместно с кметовете са направили интерактивна карта на престъпността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
SMESHNI STE ! преди 10 години
Horata ne obrabotvat zemiata zashtoto rekoltata se unishtojava ot nai razmnojavashtia se *** narecen ***.Premahnete parazitite i togava shte imate rekolta bez izlishno harchene za jandarmeria.I bez tova s perstapnia zakon jandarmeriata niama pravo da strelia sreshtu *** nito da ubiva *** pri zashtite.NE PRAVETE SMIAH SAS SEBE SI !
15
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на МВР то отдавна трябвасе да се направи това.Да се обиколят селата да поставят пощенски кутии за анонимно обаждане на определени места за кой дирижират кражбите и да поставят камери на определени места.
14
1
 
17
 
! Отговори
Унштерблих преди 10 години
Не жандармерия,Хитлер трябва!
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тя, ами, нормално е да ги предупреждават, все пак са им основен електорат. "Бегай, че идем!"
12
1
 
6
 
! Отговори
маче преди 10 години
Ами останалата част на БТ? Стига показни акции..... работа трябва...... да разрешат закупуването на оръжие.....
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Можеше да го направят малко по-дискретно. Например да изненадат престъпниците ...
10
1
 
10
 
! Отговори
тя преди 10 години
само не разбирам защо трябва да се упоменава в кои населени места ще патрулира жандармерията - за да се предупредят апашите ли?
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това да не е някакъв нов вид селски туризъм за униформени и за сметка на данъкоплатеца. Да не лежат в града на мръсен въздух, а на село,на спокойствие,на чист въздух и на теферич . Или пък след като биха студентки и майки с деца,сега да починат сред свои.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е, 6, има позитивизъм, след което позитивизма ще се прибере в базата си някъде след Бенковски, а *** ще останат и пак ще са гладни. Нататък се сещаш.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пратете ги в плевенска област...ама няма да издържат на *** набези!
6
8
 
5
 
! Отговори
браво преди 10 години
Каквото и да спамят тиквите, акцията е позитивна и оптимистична за жителите по селата. А да спамиш от апартамента или от държавната си службичка е лесно. Поне си се наспал снощи, а не не си се ослушвал цяла нощ за крадци!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
страхотно,предлагам следващата стъпка в овладяването на битовата престъпност в дадените села и региони да е редовни прелитания на ниска височина на ВВС с цел всяване на ужас у престъпниците
4
2
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
2, И северна.Цяла сутрин предаваха от северна България.До сега беше по една патрулка в село,сега са 4 .Но за трите села -Мечка,Коиловци и Бръшляница.Тъй като познавам района-докато обиколят селата от единия край,в другия не се знае кой ще влезе и какво ще стане докато се върнат.Селата са големи,та с 1/3 допълнително сила,едва ли ще се усети.Искам да съм оптимист,но реалността е друга.Парите обаче ще бъдат усвоени и ще се отчете много свършена работа,да си вдигат акциите преди изборите !
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТам не може оти е електората на Партията!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a Severna
1
9
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Три екипа за Пловдив и Пазарджик -яко возене ще пада ,докато обиколят селата !А Цветанов и Борисов били символ на полицейщина !В основата на всички посегателства е икономическата ни жалка действителност.Ако тези хора имаха работа,имаха добро заплащане,за да могат да си купят това от което имат нужда,едва ли ще гледат в двора на съседа или в съседното село.Никой не се ражда крадец и убиец,толкова пари усвоихте и за ромска интеграция през годините ,а резултатите са повече от плачевни !