Милион българи боледували от грип тази зима

1% от тях са развили последващи заболявания, най-често пневмонии
Обновена: 21 фев 2014 14:38 | 21 фев 2014 14:38,
7
Милион българи боледували от грип тази зима
Снимка: Impact Press Group

Грипната епидемия отшумява, но болниците са пълни с пациенти с усложнения.

Около 1 милион българи са боледували от грип тази зима, като 1% от тях са развили допълнителни заболявания, съобщи bTV.

Във варненската болница има 5 смъртни случая. Отделението по белодробни болести на университетската болница в морската столица се задъхва заради липсата на места.

От началото на грипната eпидемия над 130 души са приети с тежки пневмонии. Сред пациентите има и две родилки.

Заради липсата на свободни легла спешните случаи се разпределят в други клиники.

Според данните на Регионалната здравна инспекция грипът отшумява, високи обаче остават нивата на острите вирусни инфекции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
9
 
! Отговори
д-р Коев преди 10 години
Силно "пресолена" статийка.Ако погледнем статистиката ,боледувалите от грип всяка година са около 1 млн.Например през зима 2012-2013 "тежките пневмонии" са 159 !!! Има ли нужда от коментар ??!По -важно е хората да знаят следното: За добро здраве през грипните сезони е нужно 1.Обилно хранене - никакви диети 2.храна богата на протеини и витамини 3. ЧЕСЪН и Лук- най добрата защита от Грип.4. Никави ваксини!! Те разрушават Имунната Система.Вирусите постоянно мутират и без И.С. грип+ усложнение!
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От опит: много течности-3-4 литра чай и фреш на ден, никакави лекарства. Особено тези за сваляне на температурата. Отоплена и добре проветрена стая. Яжте само ако имате апетит. За 4-5 дни минава.
5
0
 
11
 
! Отговори
muhaha преди 10 години
Пичове, чесън,пръжки,лук,червено-бяло вино,ракийка Всички те са хубави работи пикантни и вкусни ,ама има един проблем ВИРУСИТЕ СА СИНТЕТИЧНИ И СА КОМБИНАЦИЯ ОТ РАЗЛИЧНИ ЩАМОВЕ, ОСВЕН ТОВА СЕ СЪЗДАВАТ В СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ЛАБОРАТОРИИ И СЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ НАРОЧНО И МЪЛНИЕНОСНО СРЕД НАСЕЛЕНИЕ С ЦЕЛ ДЕПОПУЛАЦИЯ !!! Забелязахте ли колко хора починаха от скоротечна пневмония Аз самия също загубих близък приятел......
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 3Брачед, цяла зима го пукам червеното вино... къде домашно къде купено- но в кутии за 3 лева литъра- добро е. Лятос минавам на бяло. Нема да *** наближУва ни грип, ни птичи грип.Ама сега съм на едно менте уиски с количка с бадемки. Малко да поразнообразя обстановката.Наздраве!
3
1
 
7
 
! Отговори
еШоп преди 10 години
Чесън, пръжки и червено вино (ама домашно). Това е рецептата.Биг Фарма дгд
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименСакън,недей така,ще фалират нашите хора от фармацевтиката :)))
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще боледуват ами, като се нахакват с всякакви имунизации против грип и си мислят че така се предпазват, а то така се изнежва организма от тези атаки на вируса. Аз от 15 години не съм боледувал от грип и си го обяснявам по мой си начин без да разбирам много от медицина- защото не пия хапчета, когато ми е лошо, или настина. Сам се оправям. Ако ме хване настинка след като се прибера у нас нощно време ме избива пот и на сутринта ми няма нищо. Просто организмът ми е кален защото обичам и студа.