20 нови автобуси тръгват по 6 от линиите в Пловдив

При тези темпове до 2017 г. ще се обнови целият автобусен парк
Обновена: 26 фев 2014 17:20 | 26 фев 2014 17:03, Анисия Иванова
0
20 нови автобуси тръгват по 6 от линиите в Пловдив
Архив: Булфото

До края на март 20 нови автобуси ще бъдат пуснати по 6 от линиите на градския транспорт в Пловдив. Те са от най-висок евроклас - 5 ЕЕВ, пригодени за лица с физически увреждания и с климaтични системи за целия салон, обясни Димитър Чолаков, собственик на транспортната фирма.

Той уточни, че инвестицията е в размер на 4 милиона лева, автобусите са закупени директно от завода и са производство 2014 година.

Новите автобуси ще бъдат разпределени по всички 6 линии, които се обслужват от фирмата, а част от старите, неотговарящи на европейските стандарти, ще бъдат предадени за скрап. Поетапно ще бъдат изтеглени и микробусите, които пътуват по една от линиите, обясни бизнесменът.

Заместник-кметът на общината Александър Държиков каза, че това е едва около 6 на сто от всички 260 автобуса, които работят за градския транспорт. Той добави, че след новите 30 автобуса, които пусна Хеброс бус, това е второто значимо обновяване на автобусния парк на градския транспорт.

Ако вървим с това темпо, целият автобусен парк на Пловдив ще можем да подновим през 2017 година, коментира още заместник-кметът. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари