Слагат 10-метрова мартеница на Дунав мост 2

Българският символ ще се вижда от всички преминаващи
27 фев 2014 10:28, Красимир Ангелов
2
Слагат 10-метрова мартеница на Дунав мост 2
Дунав мост 2 ще бъде украсен с мартеница. Снимка: БТА

С уникални мартеници ще посрещнат жителите на Видин най-българския празник - Баба Марта, съобщава БТА.

10-метрова мартеница ще бъде монтирана в петък на Дунав мост 2 и така българския символ ще се вижда от всички преминаващи., а на 1 март за първи път на площад "Бдинци" в дунавския град младежи ще наредят жива мартеница и по този начин ще се включат в инициативата "Честита Баба Марта, Свят".

От 11,00 часа 500 видински деца и младежи в рамките на пет минути ще се подредят на площад "Бдинци" в най-голямата жива мартеница правена досега. Те ще са облечени в бели и червени тениски, осигурени от Община Видин. На площада ще има и работилница за мартенички, както и други изненади.

Фондация "Национален тръст за съхранение на културно-историческото наследство на България" пък организира балкански рекорд за "Най-много хора, правещи заедно български мартеници за 5 минути". Всеки желаещ, ще може да участва в правенето на мартеници и да подпомогне каузата. В събитието ще могат да участват всички български градове, села, читалища, колективи и задгранични общности, които заявят участие и впишат брой участници.

Каузата ще подпомогне "Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Osias преди 10 години
Някой може да си помисли,че пристига в Полша.