Учителката, счупила ръката на ученик, влизала в час с тояга

Децата: Да влиза с по-малка пръчка, с голямата много боли
27 фев 2014 14:06,
111
Учителката, счупила ръката на ученик, влизала в час с тояга
Пострадалото момче. Снимка: Булфото

63-годишната учителка по български и руски език от хасковското село Динево ще бъде съдена. Причина за това стана инцидентът от четвъртък, когато преподавателката счупила лакътната става на петокласника Огнян.

Учителката влязла в час по български език с пръчка. Пострадалото момче и негов приятел решили да седнат на първия чин до катедрата на преподавателката, тъй като недобрата дисциплина на съучениците им пречела да чуват добре урока. Докато учителката била с гръб към учениците, някои от тях започнали да "мяукат".

Обръщайки се към класа, децата от задните чинове посочили с пръст Огнян и неговия приятел. Това за преподавателката било знак, че момчетата на първия чин развалят дисциплината. Замахнала с пръчката към тях. За да се защити, Огнян вдигнал инстинктивно ръката и отнесъл удара с лакътя си. Приятелят му отнесъл тояга по гърба, съобщиха за Dnes.bg от Регионалния инспекторат по образование.

Още по темата
Така Огнян се оказал със счупена лакътна става, а само преди няколко месеца било приключило лечението му за заздравяване на въпросната става.

Според разказите на децата 63-годишната учителка по български и руски език редовно влизала в час с тояга. "Поне да е по-малка, че с голямата много боли", казали пред експертите от РИО - Хасково потърпевшите учениците. По думите на децата "Госпожата не се държи като госпожа. С влизането си в час започва да крещи и да размахва тоягата". Седмица след инцидента учителката е уволнена, а тоягата - изгорена.

Според бащата на Огнян обаче психологическата травма, нанесена на сина му от нелепия инцидент, няма да отшуми бързо.

По думите му това не е първият инцидент в училището. "Неколкократно съм разговарял с директора за дисциплината в училището. Дори бях поел инициативата да наемем частна охрана", разказа бащата на пострадалото момче Янко Михайлов. Мъжът недоумява защо учителката, ударила сина му, не се свързала с него веднага след инцидента. Той отишъл при нея, а тя обяснила, че много обича Огнян и не е искала да го удари.

Нелепият инцидент в училището в хасковското село Динево се разследва от полиция и прокуратура. Регионалният инспекторат по образование пък прави пълна проверка на селското школо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като учителката е над 60 г., тогава защо още е в училището? Не трябва ли да е пенсионерка? Тази учителка сигурно е стара мома, няма деца, нито внуци (като повечето български учителки) и се чуди какво да прави по цял ден у тях сама и сигурно затова още ходи в училището, за да не скучае. Дано родителите на момчето да я осъдят тази стара учителка. Такива побъркани старици не трябва да ги оставят да работят след 60 г. Да си ходят у тях и да си живеят скучния и безсмислен живот. Не ни трябват.
82
0
 
4
 
! Отговори
Борко преди 10 години
В момента училищата са една пародия въртяща се около тяхната издръжка.Бюджета на едно училище е на базата броя ученици. Така, че отсъствия не ги плашат тия ученици - никой няма да ги изгони от там.Също така със слаби оценки пак нищо не се прави, защото училището няма финансова изгода да повтарят ученици.Така, че докато горното си остава с сила - 95% от учениците ще си сричат до абитуриентския бал и после ще ходят да косят поляни на тия, които са се поназорили и са се изучили.
81
2
 
2
 
! Отговори
Борко преди 10 години
Браво, само така.Трябваше и главата да му счупи така и така не си я е ползвал.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
u4iteli na 35 godini da b1dat pensii ve4e te ne stavat za ni6to kukuvci kakvo se natiskat za zaplata samo i ku4o krivo sakato u4iteli direktori
79
2
 
3
 
! Отговори
уф преди 10 години
Друго ми направи впечатление, същото дете е лекувало същия лакът преди няколко месеца.Тогава учителката не го е удряла, от какво му е била травмата?Да не би и тогава да не е бил доизлекуван, а сега да приписват недоизлекуваната травма на учителката.
78
0
 
4
 
! Отговори
хахахахаха преди 10 години
ей,правозащитниците-я влезте при ***,рожби на богати ***-ясно как са забогатели , ЗА ДА ВЪВЕДЕТЕ РЕД и да ви видим...ЩО е на 63 години жената-ами щото ако е по-млада,не е ясно кво ще стане,затова младите бягат,а тая женица за да влиза с тояга-значи ЗОР е видяла,а може и да са я нападали циганорите.
77
2
 
1
 
! Отговори
27г преди 10 години
Има и други методи за порицание, освен физическа саморазправа - изгонването от час, съпроводено с необходимото отсъствие, ми се струва разумна мярка. След изчерпване на кредита от отсъствия, ученикът си събира багажа и се изнася от училището - както се казва, никой не го е довел насила в училище. Лошото е, че явно учителите трябва да се съобразяват и с други фактори като ръководството, на което няма да се хареса изтичането на ученици :) А иначе... да - децата са отражение на родителите!!!
76
4
 
3
 
! Отговори
kreti до 99 преди 10 години
мен не ме мисли , аз говоря 3 чужди езика и мога да програмирам на още няколко програмни езика. Личи си че в България качествените хора намаляват, ЖАЛКОНе живея в България защото не исках да ставам Мутра а исках да уча и не сбърках.
75
3
 
8
 
! Отговори
kreti преди 10 години
Когато бившите ми колеги бяха учители стажанти веднъж бях с тях и бих един *** ученик със шамари пред целият клас , а оня ми обясняваше кой познава , хубаво ама аз летях на другия ден за Австрия и си го ошамарих, без да ми дреме. Баща му бачкал в кметството , аз пък мога да бия . Олигофренчетата се качват на главите на учителите , сте ходи да дърпа полата на една колежка такъв шамар получи че падна на земята.
74
0
 
0
 
! Отговори
Julian преди 10 години
do 92 Mnogo Film gledash ama nishto ne si razbral ... tezi filmi pokazvat che I v USA gi ima problemite kato navsjakade po-sveta I che tam jivejat hora razlichni I se borjat s tehnite si problem.tova che zasejelenie v balgariaj decata bogotvorjat tazi opadla koltura ne oznachava che America se gordee s tova I iska da ja zarpraskva na vsjakde..... prosto ne davaite na decata si da gledat filmi ot takav harakter, samite amerikanci ne davat na svoite deca.Tova e izbor na roditelja !
73
1
 
1
 
! Отговори
ivan40 преди 10 години
do 92 gospodinne ako be6e va6e dete 6qhte da barzate da davate molbi po sadili6a kato za barzi krediti kretenn takav
72
8
 
2
 
! Отговори
някой преди 10 години
едвали само *** има и каквито и да са има си директор да го преместят в друго у-ще но да ги бият нито го хранила или гледала тъпата уфца *** да я линчуват
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 91Не знам какво ще се случва след 20 - 30 години, но виждам твоя изгнил червен акъл какви ги ражда сега!!
70
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ръката да му е счупила а глвата!Американските филми показват държанието на *** в училищните гета.Държането им се копира и приема за нормално.Това е резултата.Нали това е целта на САЩда разложат със всичките си средства обществата-корупция,наркотици,разврат, липса на морал,да се унищожи култура и образование,да се внушат фалшиви идоли и ценности, алкохолизъм и музика водещи до деградация на личността.Прочетете речта на новия шев на ЦРУ от 1947г. и ще ви се изясни, както при бързите кредити
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За 25 години геноцид, демокрация и пазарна икономика, част от народа ни се превърна в стадо обезумяли и бездушни скотове. Демократичната проказа прояде всяка брънка на обществото: образование, здравеопазване, Църквата. Беше унищожен морала на българина.За всички вече е ясно,че при демокрацията България изчезва. След 20-30 години в България българите ще са примерно 4-5% сред младите благодарение ан демокрацията и пазарната икономиак. Тогава как ще се спрявт учителите с циганчетата, не знам.
68
3
 
6
 
! Отговори
Идиот преди 10 години
"Седмица след инцидента учителката е уволнена, а тоягата - изгорена.", а можеше да е обратното. Макар че как да уволниш тояга...
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко което се гледа от 25години в американските филми вече е приложено в обществото и българското образование,нищо не може да се направи България вече е разложена
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 84 - само леш едва ли, но поне един леш има - ти.
65
1
 
22
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Истината е, че и ние сме били деца, после и ние сме имали деца, но нямаше такава пълна липса на дисциплина в училище, както е сега. С много малки изключения, родителите бяха на страната на учителите, при лоша дисциплина на децата им. Трудно ми е да си представя какви са ги вършели тези деца, за да се стигне до тоягата в клас. Пита се в задачката - къде са родителите на тези деца? Защо родителите не са се постарали поне малко да възпитат децата си? И т.н. в този род ...
64
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
te *** samo boi gi opravq,na glava moje6 li izleze s ***,daje imax edin poznat *** taka kazva6e *** dokato ne otkradne ili ne izlaje zna4i ne e 4ist ***