МБАЛ-Девин с договор за 11 клинични пътеки

Болницата има готовност да започне прием от утре
Обновена: 4 мар 2014 21:17 | 4 мар 2014 21:17, Анисия Иванова
4
МБАЛ-Девин с договор за 11 клинични пътеки
Архив: Булфото

МБАЛ- Девин сключи договор с Регионалната здравноосигурителна каса в Смолян за 2014 г. за 11 клинични пътеки, съобщи директорът на РЗОК д-р Кузман Гелов.

Болницата в Девин възстановява дейността си след 2-годишно прекъсване, свързано с масови протести на жители на общините Девин, Доспат и Борино, останали без болничната помощ в региона. Регионалната каса е подписала договори за обслужване на клинични пътеки и с болниците в Смолян, Златоград, Мадан, със санаториума в с.Баните, както и с новорегистрирана частна болница в Рудозем.

Още по темата
Договорът на МБАЛ- Смолян е за 178 клинични пътеки, като през тази година са добавени три нови пътеки, свързани с урологични, очни и хирургични диагнози. С МБАЛ- Мадан са договорени 56 клинични пътеки, а МБАЛ- Златоград- 48. Санаториумът в Баните ще работи по 4 клинични пътеки, финансирани от касата, а новото болнично заведение в Рудозем- по 2.

МБАЛ- Девин има готовност да започне още от утре прием на пациенти по договорените клинични пътеки, информира изпълнителният директор на болницата Радка Грозданова, цитирана от БТА.

Сключените 11 пътеки са за диагнози, отнасящи се до вътрешни болести и педиатрия. След като се извърши ремонт на отделенията, от МБАЛ- Девин ще кандидатстват за изпълнение и на други клинични пътеки. Ремонтът в болницата все още не е започнал, а забавянето е заради обжалване на процедурите за обществената поръчка.

В болницата ще работи едно вътрешно отделение, като една от пътеките е неврологична, каза д-р Гелов.

"Пациентите в Девин ще могат да бъдат лекувани по следните пътеки: болести на черепно-мозъчните нерви, нервните коренчета и плексуси, нестабилна форма на ангина пекторис, остър инфаркт, остър коронарен синдром, изострена хронична сърдечна недостатъчност, ритъмни нарушения, остър и обострен хроничен пилонефрит, консервативно лечение на бъбречна колика, бронхопневмония под 18-годишна възраст, декомпенсиран захарен диабет при деца над 18 години и диагностика и лечение на остри и внезапно възникнали състояния в детската възраст”, посочи д-р Гелов.

По думите му според изискванията за пътеките е назначен и необходимият персонал, като това е едно от условията за сключване на договора. „Условията в отделението също отговарят на изискванията за работа, като са проверени от РЗОК. В болницата в Девин работи и рентгена, като до няколко дни ще заработи и лабораторията”, уточни д-р Гелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Посочете една животоспасяваща пътека. Нали с тази цел се открива тази болница. Или се откри, за да се плаща ня някой да бъде директор.
3
0
 
1
 
! Отговори
РЕАЛЕН преди 10 години
ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. ТОВА СЕ КАЗВА ИЗТОЧВАНЕ НА ЗДРАВНАТАКАСА. ВСИЧКИ ПРЕГЛЕДИ И ВСЯКО ЛЕЧЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ ЕДНА ПРОФОРМА И ЩЕ СЕ ПЛАЩАТОТ ЗДРАВНИТЕ НИ ОСИГУРОВКИ ЗА НЕЕФЕКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ. НЯМА ЛИ КОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕДА СПРЕ ТОВА ИЗТИЧАНЕ НА ПАРИ ЗА БОЛНИЦИ КОИТО НЕ ОТГОВАРЯТ НА ЕВРОПЕЙСКИ ИЗИСКАНИЯ??????
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пътечки ,пътечки,пътечки...
1
1
 
10
 
! Отговори
225 преди 10 години
Е значи болницата е сключила договор без да има лаборатория! Хехе... Народонаселението ще бъде лекувано успешно в съкратени срокове!