Македонски рейд из Дупница, изкупуват стари коли

Близо им е, евтино им е, а и се пазарят, разказват търговците
9 мар 2014 16:30,
38
Македонски рейд из Дупница, изкупуват стари коли
Македонци на автопазар в Дупница. Снимка: bTV

Македонци изкупуват старите ни коли, като над половината от клиентите на автокъщите в Дупница са от съседната страна.

Даниел Михайлов е от Струмица. Идва за ден у нас с приятели, за да си купи кола. Дава за нея до 2 хиляди евро.

Пазарът в Дупница е тяхното място - по-евтино е, а е и най-близо.

Търговците твърдят, че съседите ни може и да не са перфектните клиенти, но пък разчитат предимно на тях - над 60% от купувачите на стари коли са от Македония.

"Купуват и са напълно коректни. Но и се пазарят най-много", разказа пред bTV Рангел Здравков, собственик на автокъща в града.

На ден в Дупница се продават средно по около 50 автомобила, търговци обаче са няколко стотин.

През последните години именно клиенти от съседните ни държави държат на повърхността бизнеса със стари коли у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека купуват, за какво им е да ръшкат сами из Европа, като наште са им ги докарали вече. А са си и наши, ако на свой не продадеш, на кого ще продадеш :)
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно така, карана от пенсионерка от тях до супермаркета но поради напреднала склероза пенсионерката забравила, че има кола и ходила пеш...
31
0
 
3
 
! Отговори
Maimuni преди 10 години
Nedeite da svikvate da karate/izbirate vtora ruka koli, a mislete kakvo shte go pravite, da karate novi! Koito vi hvane za smqh vi pravi. Yazuk za krasivite hora!
30
2
 
8
 
! Отговори
Доволен преди 10 години
Аз съм доволен от колите в Дупница, имам 3 закупени автомобила от там и са без никакъв проблем. Важно е да имате късмет при покупката на кола и да попаднете на добра бройка, дали ще си я купите от Монтана, Горубляне или Дупница, няма гаранция, че ще е кола без проблеми. В Дупница има много запазени коли, страшно голям избор,ако тръгнеш да обиколиш всички автокъщи, не знам дали ще ти стигне един ден!
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, най-добре си е с човек от форума на определената марка. Там са маняци и си разбират от колите, видели са и 2 и 200 и са наясно къде може да се направи компромис и къде не, човешко си е да помолиш човек от форума, който живее наблизи или със заплащане да извършите оглед на автомобила, хем ако има съмнения те си знаят и къде са кадърните сервизи дето разбират от тази марка. ПОсле си влизаш в едно семейство- имат си срещи на дати, всеки си помага и съветва- Не си давайте парите на хитреците!
28
2
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 10 години
Клега търси от Враца,Монтана и Мездра,казвам го от личен опит!Гледаи ходовата част,прагове вежди,пода да не е изгнил,спирачните трабички да не са изгнили!От Италия,почти сигурно е че ще правиш двигател!Там МАСЛА НЕ СМЕНЯТ!Мога да препоръчам и човек от които взех и съм доволен и вкарва хубави коли!Успех!
27
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ами въпросното Поло преди седмица го регистрирах!Ето цените!Транзитни номрера-50 лв ; Еко такса-267 лв; Регистрация в кат-88 лв; Застраховка първа вноска-50 лв;Винетка-67 лв.Това е за кола нов внос!Всичко 522лв само да я вкараш в движение!Правете сметка за кола около 2000 3000 лева,че трябва да имате още 1000 за регистрация и обслужване!за по-новите коли не знам как стоят нещата!
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз си търся кола в момента и разглеждам обявите и чета из форумите на марките които ме интересуват за евентуални проблеми с моделите. Взимам под внимание на ПЪРВО МЯСТО ако има снимка на радиото- каква е станцията, видя ли чалга канал не чета нататък, ясно ми е че селянина даже не се е сдържал да направи снимки без да му лее на душата *** ***. След това ако има снимка на сервизните документи- видя ли ИТАЛИЯ- пак затварям обявата. Дано имаме повече коректни и умни търговци в бъдеще-Поздра
25
1
 
4
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Вместо да правите реклама на това, къде са по-евтини колите, осведомете хората, че ако искат по-нова и мощна кола, трябва да се бръкнат и с около 750 лева за застраховката и регистрацията и, а и на газ май да я прехвърлят, ще трябва още пари да дадат, мисля, че режима вече е разрешителен?
24
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
В Дупница колите са доста скупи!Аз си купих Поло 2000г от Мездра за 1600 лв.В Дупница същата обаче 1997 ми искат 3000 лв,очукана от всякаде!В Дупница колите са предимно от Италия със здрави купета,но избушени двигатели,неработеща електроника!В Монтана,Враца и мездра са наи-евтини,но предимно от Австрия и Германия с изгнили купета и здрави двигатели!Но ако човек гледа внимателно може да си намери добра кола за около 2000 лв в северозападна България!Аз от Дупница кола не бих си взел!
23
0
 
0
 
! Отговори
фуй суев барабуев преди 10 години
Ами тия като мен с голям фуй ,и те ли са наказани бре ***
22
0
 
18
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Ако колата ти харесва, няма значение от къде я копуваш.Всички автоджамбази са мошенници.Все едно един ги е правил.А какви лафове използват: Ако си сериозен моем да ти направим цена..?От какво ще я правиш цената бе от бетон?Километри - реални.Смях.Много от тях правят сериозни пари.Но поне да се държът по нормално.Само като му видя загорелия врат и знам какво ще лъже.Много малко от тези джамбази са сериозни хора.много малко.
21
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз си купих колата от Дупница и съм доволен.Фирмите са коректни. Всичко е изрядно по документация и дадена дума.Без да правя реклама автокъщата е първата откъм София с луксозна малка сграда.Ако не ви харесва купете си нова кола.На мен тази ми върши идеална работа.
20
5
 
4
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Никога не карам със повече от 160. Във средната лента, Състезателите във ляво, обикновенно сутрин, не съм си отворил очите още.
19
2
 
4
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
До ODESSAОбясни им, че и скоростта по аутобана, докато всеки ден караш насам натам, е много над 100, за да имат представа, каква малко употребявана кола са си купили .Със 100 там можеш да изпреварваш само тировете, или да задръстваш движението.
18
0
 
26
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
Други особенности на този бизнес, да разкривам ли? Например, как се купува за 100 200 евро кола, на която "мотор ***", товари се на автовоза, докарва се тук на някое гладно майсторче което за 300-400 лева "оправя " проблема или с втора употреба авточасти, или като "Ошашави" бордовия компютър, а жената на автоджамбазина с прахокмукачката и малко препарати я освежи отвътре, и те ти нов внос, кола само за 2500-3000 лева, карана от бабичка в Германия, от тях, до супермаркета само...
17
1
 
26
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Живея във Германия от 12 години. на тия които си купуват нов внос, със сигурност таралясника е на повече от 300 000 километра. Стадарта е друг, Да отидеш и да се върнеш от работа 100 километра са нищо
16
2
 
3
 
! Отговори
igra4a преди 10 години
pak sa precakanni xaxxaaaa.
15
4
 
1
 
! Отговори
ОDESSA преди 10 години
E непотготвен съм.:) Виинаги неподготвeн:)
14
3
 
8
 
! Отговори
Див аграр преди 10 години
До foreignerОдеса е абсолютно прав. Необходимо е само да знаеш езика, и даже и на ход можеш да я докараш, с германски червени номера, например, напълно законно. Необходимо е обаче, да си средноинтелегентен, и да познаваш правилника, и да имаш няколко дни свободно време.Там, кола се продава - купува , по просто , отколкото кон с каруца тук.Всичкое максимално уредено и опростено там.Този бизнес, с колите втора употреба там, го владеят араби, турци, сърби, сръбски ***, а тук там и руснаци.