Пет часа спасяват двама британци в Пирин

Били начинаещи сноубордисти, загубили се в опасна зона
10 мар 2014 08:56, Александър Попов
19
Пет часа спасяват двама британци в Пирин
Снимка: Булфото

Двама британски начинаещи сноубордисти бяха спасени след петчасова трудна операция в Пирин.

Спускайки се по стръмни и опасни терени, мъжете - Шоу Куктън и Хели Гизбоу, на 28 и 30 години, се изгубили в мъглата и попаднали на изключително опасен и лавинен терен, съобщи bTV. Силният снеговалеж и намалена видимост станали причина да се загубят от своята група, изгубили и връзка помежду си.

Приятелите им сигнализирали Спасителната служба, които със специализирана техника и оборудване за преминаване и през лавинни терени започнали издирването.

Оказало се, че двамата се намират в изключително трудно достъпен участък, с висока лавинна опасност. Заради безопасността на спасителите и сноубордистите операцията продължила над пет часа, но в крайна сметка завършила с успех. Британците били успешно транспортирани до базата на планинската служба около полунощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До Гневен българинНай-вероятно имат застраховки.В планината хората първо спасяват човек в нужда,последното от което се интересуват е кой какъв е.Може и благодаря да няма за нашите момчета,но те са там на работа.А спасителни акции са продължавали и повече време.Пишман скиори като тези винаги е имало,няма и да са последните,които си мислят,че са нещо повече от природата.Не намесвай тук политиката.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво, заради *** Чърчил трябва да мразя всички англичани ли? Няма как да стане.
9
0
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До Гневен българинТова е работата на Планинската спасителна служба!Момчетата многократно моля,когато тръгваме към планината да сме подготвени и разумни,да сме взели всички предпазни средства за нашата безопасност!Кой ги чува,обаче?Остави политиката в момента,успешно е приключило всичко,а мега глупостите на такива пишман туристи не свършват.Безумие и самоубийство е през март да се кара в улеите.Адмирации за спасителите,които спасяват такива скиори и бордисти от тяхната глупост и безразсъдство!
8
2
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
АНГЛИЧАНИТЕ СА ЖАЛЪК И СМОТАН НАРОД..НО СЪС МНОГО ДОБРА ПОЛИТИКА..ТОЧНО ОБРАТНОТО НА НАС..А ИНАЧЕ РЕДОВИЯ ИНГЛЕС Е ***, ГРОЗЕН, И КРАЙНО ЕГОИСТИЧЕН..
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименГледането назад и поуките от миналото ще ни помогнат да се запазим, като нация, иначе ще изчезнем от света. Ти като не си знаеш историята и благодарение на кого съществуваш по добре хващай пътя и да те няма, полза от такива като теб няма.
6
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Баси колко *** народ има тука. Не си показвал носа навънка от село.
5
2
 
9
 
! Отговори
. преди 10 години
Абе аре стига сте писали глупости, смотани хейтъри такива. Загубили са се две момчета в планината, били англичани - голямата работа. В крайна сметка те си плащат за спасяване от ПСС. Да са живи и здрави и още много каране им пожелавам!
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гневен българинКога българите ще се научим да гледаме НАПРЕД, а не назад?
3
0
 
7
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Ми по подгизналия им остров няма кой знае какви планини. Извадили са див късмет, че на са предизвикали лавина. Друг път да знаят - кара се там, където е обозначено.
2
6
 
19
 
! Отговори
Пореден случай преди 10 години
Богатите българи дават хиляди евро за да спасят бедните пияни англичани. Бял *** не ни трябва !
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами те британците като пййнат...