От всички раждания в Лом 25% са на малолетни

19-годишни майки имат по 2-3 деца
23
От всички раждания в Лом 25% са на малолетни
Снимка: Булфото, архив

87 са ражданията от малолетни и непълнолетни момичета в Ломската болница „Св.Николай Чудотворец” през миналата година, съобщи Еди Богомилов, началник на АГО в болницата, цитиран от „Фокус“.

Той посочи, че това са 25% от общо 344 раждания за 2013 г.

 „От началото на годината също имаме раждания от малолетни и непълнолетни момичета, този процент е около 20 – 27 на сто всяка година за нашия регион. Има и раждания под 15 години”, допълни д-р Богомилов.

От тези 25% раждания 10% са на момичета под 15 години.

 „Имаме случаи, когато непълнолетна майка ражда 2-ро дете. За това говори фактът, че на 19 години имат вече по 2-3 раждания”, каза лекарят.

Според него малолетните майки почти във всички случаи взимат бебетата си и ги отглеждат.

 „В социални институции изоставят децата си жени, които имат вече 5-6 деца”, обясни д-р Богомилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Ломмалолетнираждания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
r преди 10 години
да *** държавата пропаднала на ли уж има съд бе каде са цацаровци мацаровци,кои е направил деца на тия малолетни *** защо не се самосезират от прокуратурата ,тая зган дето сега се въди утре кои ще ги храни ние измираме те не учат това е ясно щото не съм видел бременна *** на у-ще кво ще работят ще метът улиците така ли управниците намаляват безработицата ,ама метенето пари не изкарва, вкараха ни в омъгьосан кръг и излизане няма,които може да се спасява някъде на запад и това е
18
1
 
3
 
! Отговори
От чужбина преди 10 години
Още от преди 100 години са известни с кражбите си страшните ломски ***. Само че тези ***, забележете, са били 5-6 къщи! Тази ми информация е от възрасни хора за периода на 20-те години на миналия век. Сега там са стотици къщи, плюс още една махала. Лом сега е *** град - Резултат на социализма. Това са делата, плодовете които дава БСП /БКП/.За всичките тези години има само един известен човек произлязал от бедна *** къща - Проф.Д-р Чирков.
17
2
 
4
 
! Отговори
Бягай преди 10 години
Бягайте хора и се спасявайте като скаклци щени полазят, ще ни обират и крадат. Политиците дето ги толерират дотогава ще са се изнесли и ще си живуркат в швейцария. Вижте къде учат децата им. Що не ги пращат на училище във факултето за да помагат интегрирането на ромите.
16
0
 
6
 
! Отговори
Само преди 10 години
Само за раждането на детето държавата плаща във вид на помощи и на болничното заведение около 1000 лева. минимум. А за следене на бременноста. А за усложненията и рисковете щото са малолетни и за малформациите от това. Идея си нямате колко пари отиват, всички гледате само помощите. Те са по-малкото перо.
15
0
 
5
 
! Отговори
Всички преди 10 години
Смятате само детските добавки и помощите . Но много повече пари отиват за издръжката им в детските градни с предимство и без да плащат такси, постоянното присъствие в болниците без да плащат такси и здравни осигуровки. Тока които не плащат , водата и т.н.
14
0
 
16
 
! Отговори
Да преди 10 години
Да си зададем въпроса. Какво работят ***. Те работят (създават) деца, това е тяхната работа за печелене на пари и преживяване. Не им трябва акъл, образование. То става без много труд. Те са машини за деца. Не ги интересува ни миналото, ни бъдещето. Живеят за мига. Дотам им са умствените възможности. Въпросът е , защо не се прилагат законите върху тях?
13
0
 
7
 
! Отговори
Припомням преди 10 години
Медийте преди време показаха, явно психически болна жена без мъж с 10 деца. Питам, кой ще отиде да осинови тези деца, Тя няма вина, че е болна. никой не е застрахован против заболяване. Болна ни е държавата, че допуска такива неща. Болна ни е държавата, че допуска 11-12 годишни да раждат. Болна ни е държавата, че малолетно дете ражда и втори и трети път. Защо се допуска психично болни да раждат. И защо болниците парадират, ето най-малката родилка в Ямбол, Сливен и така нататък. Закон трябва.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хмммммммммммА какво стана с правата на децата и педофилията. Хелзинските ка....пу...ти няма ли да се самосезират или това са особености на определени общества. Кое се зачита в една правова държава законите или традициите????
11
3
 
5
 
! Отговори
Токайто преди 10 години
Екстра сме си ***. Българете да му мислят.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спиране на всякакви помощи на брой чав за абсолютно всички- само данъчни облекчения и безплатен транспорт, учебници и детски градини за децата. Абсолютно никакви пари на ръка. И без това никой нормален човек не чака на детските за да си отгледа децата, само тия ***. Освен това да се отнемат чаветата от малоолетни и негодни родители - тея дето живеят в кашон не трябва да имат деца защото нямат елементарни условия. Само така ще се спре тая тенденция.
9
1
 
11
 
! Отговори
Я преди 10 години
До Изостават!В Лом , Сливен , Столипиново и още няколко *** мегаполиса са нужни инвестиции - примерно спешно изграждане на фабрики за *** !
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живеят ***,бъдещето на тоз държава ,бате :))
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами БСП, Герб и ДПС отхвърлиха миналата седмица в парламента предложението на Атака за спиране на детските на непълнолетни майки, така че такива раждания ще продължат. А това предложение беше много разумно, защото ромите не се интересуват какъв човек ще порасне детето им, интересуват ги парите, които държавата им плаща.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тия в тая болница що не им връзват тръбите след 2ро дете....аре ненужния генетичен материал на бунището!
5
20
 
3
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 10 години
Българите, никой не ви спира и вие да правите деца. Ама то от толкова плюене и ракиен национализъм на масата, не ви остава време за тънката част. Има неща, които стават с действия, а не само с празни приказки.
4
16
 
0
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Да вземат да им пострят децка градина и училище на тези деца. Вместо да агитират към расова омраза ала блядистан стайл. Хора в неравностойно положение-какво толкова не ги разбирате. Мозъкът им автоматично включва на режим оцеляване - размножаваи и хиенираи. Наш дълг е да им помогнем.
3
0
 
27
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Докога ще се позволява развъждането на тази безполезна черна биомаса?
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как няма да си взимат децата? Да не са луди да ги изоставят? Нали така губят сигурен месечен доход? Нали затова е зорът да започнат да раждат колкото е възможно по-рано? И такъв аргумент чухме по телевизията от ***-пубертетка, като я попитаха защо се е омъжила толкова рано: "Ми, да родЪ и да почна да взимам пари!"
1
0
 
19
 
! Отговори
Изостават! преди 10 години
Значи в Ломско изостават. Преди няколко месеца, по телевизията, лекар от Сливен заяви, че в неговото отделение постоянно има родилки на 15-16 години, които раждат своето трето или четвърто дете!