С кирка и лопата, но без министерска заплата

Бивш разградски културист ремонтира тротоара пред блока си
Обновена: 31 мар 2014 14:21 | 27 мар 2014 10:33,
22
С кирка и лопата, но без министерска заплата
Йордан Димов трамбова чакъла. Снимка: Нова тв

Като не ти ремонтират тротоара, си го ремонтираш сам. Така е решил да постъпи 70-годишен настоящ спасител по Черноморието, геодезист и културист от Разград.

Неведнъж жителите на блока сигнализирали общината за лошото състояние на тротоара. В отговор им обещали плочки и бордюри безвъзмездно, за които хората чакали цяла зима, но така и не дочакали.

Затова жителите решили да не чакат неволята, а сами да се справят - ръкави веднага запретнал Йордан Димов.

"Спонсори има, всъщност благодетели. Донесоха безплатно материала от чакъл и пясък и фактически ще го направим по най-евтиния начин", обяснява пред Нова тв известният в града като Даксъна.

Инструментите, които Йордан използва, са традиционни - лопата, кирка, кофи и нивелир. Майсторът саморъчно си е направил и трамбовка с тежест, която навремето използвал при тренировките си като културист.

"Изненадан съм, че почти всички, които минават оттук и ме заговарят, ме възприемат без упрек и без завист. Е, има и философи, които започват да дават съвети, но бързо ги прогонвам", споделя мъжът, който се надява до дни да приключи с ремонта и новият тротоар да стане факт.

Оказва се, че бившият геодезист неведнъж е помагал на съседите си, преди години сам ремонтирал покрива на блока и пребоядисал общото стълбище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
:-) преди 10 години
Сега Общината я няма, ама ако си сложи тоя човек една сергия на поправения от него тротоар, същата тая Община ще се задейства много бързо за да му я махне, пък и глоба ще отнесе.Държавата и общините са като диоди - пари само в едната посока.
20
1
 
0
 
! Отговори
;-) преди 10 години
Абе, така е. Можем да се справим и сами, ама не е наша работа. Затова си плащаме данъците - за да може Държавата, а в случая и Общината да направят това, за което са създадени - да се грижат за хората. Не му е работа на човека да ремонтира общинския тротоар.
19
1
 
2
 
! Отговори
Стоян К. преди 10 години
Ако всеки направи по нещо малко,може би ще потръгнат нещата.А не да чакаме държавата или някой друг да го свърши,а ние да гледаме отстрани как го правят и да даваме съвети.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато си ви цивилизования свят, фсадите, вратите..всичко е еднакво и поддържано. Няма лошо, че човека е решил да се захване сам да га направи, но затова живеем в гето. Всеки "твори" и резултата е грозотията в която живеем. Ремонта на тротоарите, поддръжката на градинките е дело на държавата, за което ние трябва да плащаме с данъците си, но всичко тук е толкова сбъркано, че няма как тези неща да се случат.
17
2
 
3
 
! Отговори
Мирослав преди 10 години
Толкова се дразня като чуя " Това не е така, защото аз плащам данъци и държавата трябва да се грижи, що пък аз? " На всички ни е ясно, че ако ние не си оправим блока и между блоковото пространство, няма кой! Поне да ни е хубаво на нас. То затва повечето блокове са отврат, първо щото хората не пазят и второ защото всеки дига ръце! Толкова ли е трудно да отделиш 2 часа от неделния си ден за облагородяване на мястото където живееш? Събирате се мъжете от блока и за 3 часа всеки ще направи по нещо!!!
16
2
 
1
 
! Отговори
до някой преди 10 години
Що,какво са направили шопите та толкоз ги хвалиш или ти си просто един дървен шоп и нищо повече
15
4
 
4
 
! Отговори
Някой преди 10 години
До филибеАбе ти си най-големия *** на света. Ако ги нямаше шопите нямаше да я има България. Ама от мьекащ п*дерас какво да очакваш де. Та земи се гръмни и направи услуга на всичките.
14
1
 
4
 
! Отговори
Дрян преди 10 години
до Дрън 9 Левски и султана са били врагове.....аз като данъкоплатец съм работодател на тия в общината и НАСТОЯВАМ да си вършат работата за която плащаме грешни пари. Не знам какво искаш да кажеш с това мрънкане, но още по-лошо е когато човек не мисли като действа и/или говори и резултатите са по-плачевни от проблема.
13
9
 
3
 
! Отговори
филибе преди 10 години
Пешко,ами шопите унищожават всичко,още османлиите през 19 век за казали,че шопите и вас българите ще продадат само и само те да са добре
12
1
 
4
 
! Отговори
володя до пешко преди 10 години
Ами той човека много ясно го е написал --- 95% от българите мислят и виждат че точно тези хора съсипват всичко,но не могат да направят нищо ---
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко хубаво, НО ГРЕШНО! Предблоковите пространства са държавна собственост. Държавата ги стопанисва. В момента човекът не поправя собствената си собственост или тази на съседите си, а тази на държавата и то без пари и с материали дадени от трети благодетел. В тази ситуация е трябвало да поискат от общината компенсация от рода на 25% притежание на тези земи. Просто в България всичко е хаос. Но и българинът не се научи да мисли като капипталист! Няма и да се научи скоро!
10
1
 
12
 
! Отговори
Руми преди 10 години
Това, че някой си ремонтира тротоара пред вратата е похвално! Ама тези дето са писали новината е добре да прочетат каква е разликата между геолог и геодезист. Щото разлика има и то голяма (макар че няма никаква връзка с новината) :)
9
8
 
4
 
! Отговори
ДС преди 10 години
Долу ШОПЛАНДИЯ. Да живее МАЙНЕЛАНДИЯ.
8
4
 
5
 
! Отговори
Дрън преди 10 години
До ДрянМрън, мрън, мрън. Ако и Левски се занимаваше само с писане до султана .....
7
4
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Браво! Анонимен 4, това с шопите за какво беше?
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Геолог и геодезист не е едно и също нещо :)
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на човека, но не е правилно, защото ние сме си платили данък за това и е срамно пак ние да си го вършим. Пък и ако ги свикнем така, не знам дали съвсем няма да абдикират от задълженията си и да се отдадат на това, което умеят най-добре - краденето.Подозирам, че вместо да се засрамят, ще глобят човека за "своеволието".Между другото аз като отида в магазина и си платя хляба, после не си плащам още веднъж за брашно и мая и не сядам да си меся за моя сметка, а си го взимам готов за ядене.
4
2
 
21
 
! Отговори
Милена преди 10 години
Поздрав за Йордан! Да е здрав и да му се връща добрината!...(Г-н Желев, бъдете коректен и уточнете, човека геолог ли е или геодезист!)
3
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От такива българи има нужда Родината ни,а не от мизерни шопи дето я съсипват
2
2
 
33
 
! Отговори
Дрян преди 10 години
Ето за това плащаме данъци! Плащаш данък смет, сгради и прочие.....като се наложи, пишеш до общината..... и накрая пак си плащаш от джоба и си го правиш сам, иначе чакаш писмо от умрял!