Товарен влак дерайлира, спря движението между Пловдив и Стамболийски

Пътниците се извозват с автобуси
Обновена: 28 мар 2014 12:51 | 28 мар 2014 11:24, Веселина Йорданова
4
Товарен влак дерайлира, спря движението между Пловдив и Стамболийски
Снимка: Dnes.bg

Временно е прекъснато движението на влаковете в участъка между Пловдив и Стамболийски поради дерайлиране на вагони от товарен влак, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Движението на влаковете в участъка е прекъснато от 08:25 ч. заради дерайлиране на пет вагона от състава на товарен влак в изходните стрелки на гара Тодор Каблешков.

От БДЖ е създадена специална организация за превоз с автобуси на пътниците от всички бързи и пътнически влакове, които обичайно пътуват в участъка между гарите Пловдив и Стамболийски.

Движението на всички влакове от София за Пловдив и Стара Загора, както и от София през Пловдив за Варна и Бургас, ще се извършва до гара Стамболийски. В обратното направление, влаковете от Варна и Бургас през Пловдив за София, както и от Стара Загора за София, ще пътуват до Пловдив. В участъка между гарите Пловдив и Стамболийски пътниците от тези влакове ще се превозват с автобуси.

Движението на влаковете в този участък ще бъде възстановено след приключване на огледа на дерайлиралите товарни вагони и възстановителните работи по освобождаване на железния път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пътниците се били извозжали с абтобуси. То и да има влакове, хоарата пак са принудени да ползжат автобуси, защото направиха така, че разписанието да е неудобно за отиващите на работа. Някои директорчета на БДЖ си имат автобусни фирмички... сещате ли се.