Мишел от Плевен бил пребит преди фаталния удар с нож

Обвиненият за убийството Мирослав се страхувал от отмъщение
Обновена: 2 апр 2014 10:25 | 2 апр 2014 10:25, Анисия Иванова
85
Мишел от Плевен бил пребит преди фаталния удар с нож
Адвокат Марин Марковски. Снимка, архив Булфото

На местопрестъплението в Плевен, където беше убит 19-годишният Мишел, е имало петима души – три момичета, още две момчета и самият обвиняем. Това каза пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски, който ще защитава 17-годишния Мирослав, обвинен за престъплението.

Трагичният инцидент стана в събота, когато 17-годишен тийнейджър наръга смъртоносно в сърцето свой познат след скандал. Според предварителната версия, по която се работи от разследването, младежите били в две компании, които се срещнали на 29 март в района на ж.к. "Дружба" и между тях възникнал конфликт "кой откъде да мине". Окръжната прокуратура в Плевен повдигна обвинение на 17-годишния Мирослав за умишлено убийство. Днес се гледа мярката му за неотклонение.

Още по темата
Приятели на Мишел от Плевен твърдят, че за убийството му е виновен не само Мирослав, а и хората, които са били с него по време на спречкването. Според тях нападателят не е бил сам, а в компанията е имало още три момчета и две момичета, които са били пияни и също са участвали в побоя. Убитият преди няколко дни 19-годишен младеж от Плевен е бил пребит преди фаталния удар с нож. По думи на негови приятели падналият на земята Мишел бил ритан, имал счупен нос и избити зъби.

Те разказаха, че до фаталния сблъсък се стигнало след кратка размяна на реплики между Мирослав и Мишел. Приятелите му споделят, че двамата не са общували преди това.

„Мишел имаше мечти, искаше да си купи кошери и да работи усърдно“, каза пред камерите на Нова телевизия един от приятелите му. Всички познати на 19-годишния младеж искат справедлива присъда за убиеца.

Марковски заяви, че по делото ще има съдебно-медицински експертизи, изземат се веществени доказателства. "Момчетата, които естествено скърбят за приятеля си и са гневни, не знаят картината на събитието. Това е важно, когато става въпрос за убийство", каза Марковски.

Обвинението е за умишлено убийство и наказанието с оглед на непълнолетието на извършителя е от 2 до 8 години лишаване от свобода, отбеляза Марковски. По думите му детайлите на престъплението още не са известни. Много важно е всички, които са били на местопрестъплението, да бъдат разпитани и показанията им да очертаят картината, да се разбере дали Мирослав е нанесъл удара, коментира защитникът.

По негови думи все още не се знаят детайлите от престъплението, не е намерена кръв по ножа, трябва да се установи, че наистина Мирослав е нанесъл удара. Мирослав се страхува от отмъщение, призна адвокатът.

„Тъжно е, защото живеем в България и се занимаваме с вампирски истории“, допълни Марковски.

На въпрос откъде майката на Мирослав има пари да си позволи неговите услуги, Марковски заяви, че не пита клиентите си откъде са средствата им.

„С една дума – децата трябва да ходят на църква и ще намалим престъпленията“, препоръча адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
spas преди 10 години
markovski ne se li naiade kakva e tazi al4nost ot tebe niamash li savest
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека този който е убил това момче да не го изкарат луд и разследването да спре Нека г-н Марковски си погледне работата както трябва а не дава смешни предположения
66
0
 
2
 
! Отговори
Тео преди 10 години
До непълнолетенНа това му се вика демокрация! На оня пич Брайвик, дето уби 71 човека в Белгия му дадоха 21 години! Как ти се струва? Има моменти, в които демокрацията е неадекватна а методите на Северна Корея, например, че било и на САЩ са за предпочитане! При последните при доказване на вменяемост и умишлено убийство щяха да го съдят като пълнолетен и поне 25 години щеше да лежи!
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съжалявам родителите и на убитото момче, и на убиеца. Едните ще живеят цял живот с мисълта, че няма да видят сина си, а другите - че са възпитали изверг - убиец.А за такива *** трябва да има концлагери!
64
0
 
6
 
! Отговори
Забрана адвокатство преди 10 години
До 1990г. адвокатската професия в Албания е била забранена със закон.След тази година забраната отпада и страната се мафиотизира - защо е станало така ? У нас единствено се развиват адвокатската и съдийската професии, а правосъдието и живота ни стават все по-лоши... Защо е така? Дали няма да е по-добре да въведем народен съд над хората прехранващи се от правосъдие и превърнали съд адвокатура и прокуратура в семейно-кланово общество от затворен тип?
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето затова ги мразя адвокатите. Да, всеки има право на защита, но да говориш такива очевАдни неистини?! Не било сигурно кой е нанесъл удара? При над петима свидетели? Това е меко казано абсурдно! Имайте поне доблестта на казвате истината, пък си я извъртайте както искате - в крайна сметка това му е и работата на всеки един адвокат. П.П. Съболезнования на близките. Дано да има ефективна и справедлива присъда.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен/57Така е, рано или късно всеки ще стигне до Божиите закони, но едни с добра воля, а други по принуда !
61
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-долното постижение на комунизма беше отлъчването на народа от църквата ! През последните десетилетия берем плодовете именно на това !
60
0
 
22
 
! Отговори
SIC преди 10 години
Адвoкат Марковски да каже колко пари е взел да защитава Престъпника тоест убиеца за да не влезе в Затвор
59
0
 
13
 
! Отговори
Сливенски Затвор преди 10 години
В Сливенския Затвор при Ромите да ги изнасилват по 5 пъти на ден като *** на Сутеньор , да се сети какво е направил , иначе няма да проумее никога
58
0
 
18
 
! Отговори
Ангелинка преди 10 години
Искам да се проследява този случай, а не да мине в забвение и хората да останат сами с мъката си. Това не е живот - всеки път когато излизат децата ми треперя да не срещнат подобни ***. Не знам как може да се спре това незачитане на човешкия живот и достойнство. Не знам.
57
0
 
22
 
! Отговори
непълнолетен преди 10 години
Нима е възможно да заколиш едно момче като пиле и да получиш 2 години. Тогава на какво да разчитаме ние и децата ни като ходим по улицата. Как се правят законите в тази страна? Докога, бе хора? Докога ще търпим това положение?
56
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Носенето на нож е престъпление в Европа към която се числим.А използване на нож и то когато момчето е било в безпомощно състояние си е чист садизъм.Ми то се уплашил и решил да го довърши - ***.
55
0
 
42
 
! Отговори
Miro преди 10 години
И аз мисля, че смъртното нказание трябва да се върне. Точно в този случай убиецът не заслужава смърт, но 2 години са прекалено малко също. 8 са също много малко, при извършено умишелно убийство по хулигански подбуди (т.е. просто заради самото убийство) наказанието на непълнолетен трябва да поне 20 години.
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Фалконетиmn,,,si glupav pak za umen se imash,,,sersemin takav,,,,na tozi huliganin do jivoten zatvor aa ne 2,ili 5,,,godini,,,zashtoto shte pocnem da se kolim kato pilca,,,ako e tvoeto dete kak bil postapil,,,,GLOPACIIIIII.....SMART ZA TOZI ,,,NARKOMAN.....
53
1
 
23
 
! Отговори
БПФ преди 10 години
Сега тоя малък *** и *** ще получи символично наказание и след 3-4 години ще е на свобода, за да убива повторно - и това благодарение на оня смрадлив запъртък желю желев, наложил мораториум върху смъртното наказание.Спите ли спокойно, г-н бивш президент?
52
0
 
26
 
! Отговори
gtf преди 10 години
затвор с каторжен труд, другото не е решение.. само така може да се превъзпитава - с яко бачкане. Не като сега - на курорт, с телефон, да търкаш нара по цял ден и да папаш от нашите пари.
51
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Момчетата, които естествено скърбят за приятеля си и са гневни, не знаят картината на събитието. Това е важно, когато става въпрос за убийство", каза Марковски.Значи те като свидетели не знаят картината на събитието, а Марковски знае. Откъде знаеш бе, другарю Марковски?
50
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има си хас поредния *** да не го зашищава тая камара лой Макровски...
49
2
 
18
 
! Отговори
Янчо преди 10 години
Най-добре ще е-въпреки присъдата- близките и приятелите на загиналия да въздадат "кесар-кесарювото", т.е. ОКО за ОКО, Зъб за ЗЪБ !!! Romeo must die!