След пожара: 7 обгазени роми в болница, трима избягаха

Най-вероятно огънят е тръгнал от цигара
3 апр 2014 19:38,
34
След пожара: 7 обгазени роми в болница, трима избягаха
Снимка: БТА

Общо 7 души са обгазени при пожар в пловдивския ромски квартал Столипиново, съобиха за Dnes.bg от Университетската болница в Пловдив.  Едно дете е настанено в Детска клиника, а другите шест човека са постъпили в Токсикологията. 

Още по темата
„От тези 6 пациенти, които постъпиха през вратата на клиниката вътре – трима избягаха - единият, когато е видял спринцовката вътре, че ще му се взима кръв за изследване, а другите са попълнили декларация за отказ от лечени.”, разказа пред Dnes.bg началникът на токсикологичното отделение доц. Янко Илиев.

Другите трима възрастни остават за лечение в клиниката.

Огънят в ромския квартал избухна днес по обед  в асансьорна шахта.  На място са изпратени 4 пожарни и няколко линейки. Спасителни екипи евакуираха живущите на последните етажи в блока.

Пожарът на улица „Сокол” тръгва от запалени боклуци между седмия и осмия етаж, където е заседнал неработещ от 15 години асансьор. След това отпадъците падат на площадката на четвъртия етаж, докъдето шахтата е пълна с боклуци. Пожарникарите се отзовават за минути. 

Най-вероятно огънят е тръгнал от хвърлена цигара. Полицията разследва кой е виновен за инцидента. Минути след пожара пред блока в Столипиново се състоя поредната сватба. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
22
 
! Отговори
Vengeace преди 10 години
A, to *** ve...Trqbva da se vzemat merki, drugiq pat moje da sa istinski hora.