Задържаха група за телефонни измами

Сигналът подал "изгорял" с 10 хил. лв.
10 апр 2014 16:35,
9
Задържаха група за телефонни измами
Снимка: Getty images/guliver photos

Престъпна група, занимавала се с телефонни измами, е задържана в рамките на реализирана полицейска операция в град Ветово, съобщава полицията във Велико Търново.

Разследването по случая е започнало на 27 март тази година, след като мъж на 84 г. е подал сигнал в полицията. Той е обяснил, че е станал жертва на телефонна измама.

Мошениците му обяснили, че дъщеря му е приета в болница със счупен крак и за лечението й са нужни медикаменти на стойност 14 000 лв. Дядото не разполагал с цялата сума, но измамникът се съгласил и на 10 600 лв. Възрастният човек  му дал и златна монета. Това било всичко, с което разполагал. След като предал парите и монетата, дядото се свързал с дъщеря си и разбрал, че е измамен.

Полицейската операция е проведена днес. В нея са участвали полиции от Русе, Ветово, както и криминалистите на полицията в Горна Оряховица. Те са проверили четири адреса в град Ветово и са задържани четирима мъже. Това са известните с псевдонима си Роджера, който наскоро е излязъл от затвора, където е излежавал присъда за идентично престъпление, както и сътрудниците му Джакомото и брат му Ачо. Четвъртият задържан е техният шофьор.

При акцията са открити малко сума пари, а в заложна къща в Русе е открита и златната монета. От домовете на четиримата са иззети 5 мобилни апарата и 6 СИМ карти.

Четиримата са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава, като се проверява участието на мошениците в други подобни престъпления, извършени през последния месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
цска преди 10 години
2 измамни4ески телефона.пазете се.на вниманието на мвр.0896080187 и 0878460736-набират мулета по телефона.същите говорят с акцент.
6
0
 
11
 
! Отговори
ДжонкатаХ преди 10 години
имам предложение да се обесят на олощада незабавно и 4 мата ,, след 2-3 такива показни обесвания проблемът ще се реши от самосебеси ..чуйте ме политици или доматите ще полетят отново по парламента
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За две седмици са профукали почти всички пари!Преди време някой в този сайт предложи и у нас да се прилага системата, актуална в САЩ: Ако за трети път те заловят, оставаш в затвора до живот, дори при третата кражба да си присвоил само една дъвка.Единият *** е лежал в затвора за "идентично престъпление" и щом го пускат, прави пак същото! Какво означава това? Означава, че: 1. Измамниците не са респектирани от законите ни; 2. Свикнали са да се издържат само по този начин и да харчат на едро!
4
0
 
10
 
! Отговори
vas преди 10 години
Пуснаха ли ги вече?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 2 КОЕ Е БРАВО , ЧЕ ВИЛНИЯТ БЕЗ НАКАЗАНО ,
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАТВОР , ОСЪДЕТЕГИ ,МНОГО ХОРА СТРАДАТ ОТ ТЕЗИ ИЗМАМИ , ГРОЗНА КАРТИНА , ЦЕЛИЯ НИ ГРАД Е ПЪЛЕН С АЛО ИЗМАМНЕЦИ ОТ РАЗГРАД И КАДЕЛИ НЕ , СЕГА ЗАПОЧНАХА ДРУГО ДАПРАВЯТ ,СМЕНЯТ НОМЕРАТА НА КОЛИТЕСИ С ДРУГА РЕГИСТРАЦИЯ ЗАДА НЕ БИЯТ НА ОЧИ , НО ПОЛИЦИЯТА НИЩО