Микробус се обърна на пътя Русе-Силистра, 2 жени загинаха

Други 11 души са ранени при инцидента
Обновена: 2 май 2014 19:05 | 2 май 2014 15:47,
36
Микробус се обърна на пътя Русе-Силистра, 2 жени загинаха
Снимка: БТА

Две жени са загинали, а други 11 души са пострадали, след като микробус се е преобърнал по пътя Русе-Силистра край град Сливо поле, съобщиха от полицията в Русе.

Инцидентът е станал около 14.00 ч.

С три линейки пострадалите са транспортирани до русенската болница. Сред тях е и 49-годишният шофьор на буса.

Катастрофиралият микробус е "Мерцедес" на фирма "Хари - 3", който изпълнявал редовна пътническа линия Русе - Силистра. В него са пътували 18 пътници с шофьора.

23-годишният Пламен Борисов от Русе, пътувал в микробуса, разказа, че една от жените казала на шофьора, че не й достига въздух и го помолила да пусне климатика. След това му обяснила, че не е духало, тогава шофьорът се е разконцентрирал. В този момент микробусът се преобърнал няколко пъти по пътното платно.

"Имаше хора, които изхвръкнаха от него", обясни Борисов, цитиран от БТА. По думите му шофьорът не е карал бързо. Борисов каза още, че в микробуса е пътувало и дете, което е било затиснато при инцидента, но са успели да го извадят, била е счупена едната му ръка.

Всички пострадали са приети в Спешното отделение контактни и в съзнание. Шестима от тях са в ортопедичното отделение с фрактури, сред които е и 10-годишно момче, а останалите петима, сред които и дете на 13 години, са в хирургичното отделение с различни травми и наранявания по тялото.

Мая Хараланова, която е ръководител транспорт към транспортната фирма "Хари-3", чиято собственост е микробуса, обясни, че шофьорът е инструктор по професия - с голям опит и стаж. Досега не е имал произшествия.

Проверените към момента от служители на ДАИ-Русе документи на микробуса са изрядни.

Полицията доизяснява случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
случка преди 10 години
Гледайте си пътя ,оня ден си карам ,звънна ми тела (имам hands free в буса) и само отклоних погледа да видя дали да вдигна , и точно някакъв спортист реши ,че като съм с бус ,ще му даде време да не спре на СТОПа , настръхнаха ми косите
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само разбирачи тука се събрали да си убиват времето-сигурен съм, че повечето от "експертите" тука си нямат идея как стават ситуациите на пътя! Лека им пръст на жертвите!
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И пред ДАИ всичко им е изрядно ,и пред инспекцията по труда всичко им е изрядно,защото много изрядно си плащат
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жертвите са три. Един човек е починал в линейката.:(
30
6
 
5
 
! Отговори
магистрат преди 10 години
Да се отнеме лиценза на превозвача незабавно докато тече следствието!
29
1
 
9
 
! Отговори
Бубу преди 10 години
Трагедия, нищо чудно и претенциозната пътничка да е изнервила шофьора, е сега ще си мрънка на воля ако е оцеляла. Не оправдавам шофьора, но има супер нагли и капризни пътници, постоянно мрънкащи и оплакващи се, като не им харесва има си таксита
28
0
 
12
 
! Отговори
ТЕДИ преди 10 години
АВТОБУС ИЗГОРЯ ПОЛИНИЯТА СИЛИСТРА ИШИРКОВО А ПЪК КОЛКО СЕ ПОВРЕЖДАТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕ И СМЪКВАТ ПЪТНИЦИТЕ ЕТО И СЕГА И ЖЕРТВИ АМА НЯМА ЛИ ИНСТИТУЦИЯ ДА МУ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА ТОЗ МОШЕНИК ВЗЕМА СУБСИДИИ А КОЛИТЕ МУ ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА ДО КОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ
27
0
 
12
 
! Отговори
Руми преди 10 години
ПРОВЕРЕТЕ ФИРМАТА ПО КОЛКО ЧСА КАРАТ ШОФЬОРИТЕ ЗАПЛАТА НИСКА А МНОГО ЧАСОВЕ НА ВОЛАНА АБЕ ПЪЛНА АНАРХИЯ Е В ТАЯ ФИРМА И ПРЕВОЗВАТ ХОРА
26
2
 
18
 
! Отговори
до 24 анонимен преди 10 години
Приятелю,когато имаш претенции да разбираш от коли, шофиране, Закон за движението по пътищата, обучение на кандидати за водачи на МПС, изпити, КАТ или ДАИ (ДААА), или се произнасяш 'експертно' за някое застрахователно събитие, което е станало с някой участник в движението, ЗАПОМНИ ЧЕ:вУлан се пише ВОЛАНшофиор се пише ШОФЬОРпИдал се пише *** т.н....За да пишеш или говориш за нещо авторитетно, трябва да знаеш как се пише и произнася.Знам,че не сме на литературна вечеринка, но все пак...
25
2
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
Най си се натрупал като *** ти. Нали това ми е работата на шофьора, да си гледа пътя и да не се разсейва. То ако не беше така щяха едно шимпанзе да сложат зад волана - по-умни са от теб, но се разсейват и с това ще убиват хора. И дано нямаш книжка, че наистина по пътищата *** станахте прекалено много.
24
0
 
8
 
! Отговори
селски карач преди 10 години
Такива *** катастрофи са типични за дългогодишни водачи на МПС.Като се има в предвид,че и буса е на няколко милиона километра,но с перфектни документи,жалко за загиналите.По Тошово време поне прегледа в ДАП сутрин беше преглед,сега е вятър и мъгла.
23
9
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Тук големи *** са се натрупали. Всеки се пита как се е обърнал микробуса. Дори на прав участътк ако рязко движение се направи на вулана и си готов обърнат , какво толкова се чудите, пък както се пише в статията, човека са го разконцетрирали, случва се, но не е хубаво това.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хари-3 винаги карат правостоящи!Бусовете им са малки, неудобни и в повечето случаи не са предвидени да поемат всички пътници.Печелят конкурсите за превоз на пътници благодарение на Община Силистра.
21
3
 
0
 
! Отговори
... преди 10 години
ne me u4udva ,
20
7
 
8
 
! Отговори
Русенец преди 10 години
Трябва да си абсолютен *** да се обърнеш на този участък от пътя. Пътят е перфектен, а и не е много натоварен тези дни. В тези бусаджийски фирми започнаха да приемат на работа и абсолютни ***.:(
19
2
 
37
 
! Отговори
запознат в детайли преди 10 години
НЕ РАЗГОВАРЯЙ С ШОФЬОРА !ЗАБРАНЕНИ СА РАЗГОВОРИТЕ С ШОФЬОРА ПО ВРЕМЕ НА ДВИЖЕНИЕ !Такива табели можеха да се видят в автобусите от близкото минало...Отвличането на вниманието на водача на МПС по време на движение е нещо много опасно - дори понякога смъртоносно. Без значение какво превозно средство управлявате, вие винаги трябва да сте концентрирани върху това което става на пътя(и около него) и да реагирате адекватно на създалите се ситуации.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне напишете жертвите от Силистра или от Русе са да знаем на кого да ги пишем !
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тая копято е занимавала шофьора не знаели че е забранено по време на път да говори с него. Камоли да го разсейва в подобни глупави въпроси защо "не духа". За да се обърне микробуса не е нужно да има само завой, може и да е след преминаване през дупка, спукване на гума и още куп други причини, при който ако шофьора бива разсейван няма да има време да реагира. Сега ест него ще изкарат виновен, а тая дет е плямпала нищо няма да й направят.
16
2
 
17
 
! Отговори
запознат в детайли преди 10 години
Кога най-накрая ДАИ и КАТ ще спрат с показните акции относно техническото състояние на автобуси и таксита, а ще започнат да си вършат работата както трябва?Внезапни технически прегледи.Тази опция я имаше в стария ЗДвП. Това вече е история.Ако някой някъде прави кампании, те се знаят от рано...и винаги се проверяват ДОКАЗАНО РЕДОВНИТЕ и изрядни.Да не се заблуждаваме-ако някой някога реши да се съобрази само със Закона,а не с партиите,то трябва да се спрат 85% от маршрутките - знаем защо.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пътя наистина е много добър, само равнини без пропасти и прочие, как се е обърнал да се чуди човек !