Закриват Пернишкия университет

Преглед на печата за днес, 11 май
Обновена: 11 май 2014 09:59 | 11 май 2014 09:48, Анисия Иванова
73
Закриват Пернишкия университет
Снимка, архив Булфото

Закриват Пернишкия университет, анонсира на първа страница днес вестник "Преса" . Това е решило вчера правителството на изнесеното си заседание в Ловеч. Причината - получената много ниска акредитационна оценка. От друга страна, управляващите са решили  да се увеличи приемът на студенти по медицина и такива, които желаят да станат инженери. За първи път у нас ще се обучават асистент-лекари и парамедици.

Общините ни ще взимат солидни бонуси, за да приемат бежанци, коментира на първа страница "Стандарт". България преговаря с ЕК за сумата от 6000 евро на човек. Толкова даде Eвропа по програмата за релокация на бежанци от Малта в други страни от ЕС. Срещу тази субсидия кметовете трябва да осигурят курсове по български и професионална квалификация, здравно осигуряване, училище за децата, да платят годишния наем на чужденците.

"Южен поток" е проект, по който работим, в голяма степен наваксахме изоставането, което заварихме в средата на миналата година". Това обяви премиерът Пламен Орешарски след правителственото заседание в Ловеч вчера, пише "Стандарт".  "Всичко, което зависи от нас, сме го направили и продължаваме преговори за постигане на добри, а не каквито и да е условия за българската страна, във всички случаи не такива, каквито заварихме, когато поехме мандатa", подчерта премиерът. "Ако опозицията си бе свършила работата през тези три години и половина, може би отдавна трябваше да бъде построен", обясни и ресорният министър Драгомир Стойнев.

Премиерът коментира и вота на недоверие в сектор "Енергетика", който ще бъде внесен от ГЕРБ. "Енергетиката действително е сектор с много рискове. Това е резултат от последните няколко години - години с доста небалансирани решения", обоснова се министър-председателят. Според него обаче в момента позитивните тенденции са налице и въпреки че секторът бил далеч от състояние на балансирана политика, в програмата на правителството е заложено именно ребалансиране на цялата система.

Интернет бавно налага по света третия пол, без да чака директиви, закони или решения на Световната здравна организация. Потребителите на гугъл, фейсбук и туитър вече са приканени да се самоопределят като "Мъж", "Жена" или "Друг", съобщава "Труд".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
програмист преди 10 години
До ER_DrАко на програмистите, от които зависи всичко в модерния свят наричаш офис планктон, то не знам как да те нарека тебе, може би мекотело ?
30
3
 
5
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
Защо са ни университети, за производството на офис планктон и средното е достатъчно.
29
7
 
5
 
! Отговори
bel преди 10 години
До до 30Има Google провери. Освен тях им е препоадавал и Александър Йорданов, бивш председател на НС. Дали това са случайни хора. Лаборатории - май не си ходил да видиш какви компютърни зали имат. И сега какво да правят студентите, които са учили там, изобщо мислите ли за това. Те са близо 500 и около 40 българи. Набили са хората по 10 000 лева за непризната диплома. И вместо да се замислите, хейтвате само като чуете Перник, един от малкото свестни градове (казва го софиянец).
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ЗАКРИВА ***!ПЕРНИШКИ УНИВЕРСИТЕТ ПО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ, КОМПЮТРИ И АРХИТЕКТУРА!!!
27
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Pernik ne se namira v Balgariq a v Sarbiq
26
1
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 10 години
До belХайде бе, хейтъри. Аз пък имам познати, които са преподавали там. Първо всички казват, че са ги излъгали с парите и не са им платили всичко полагащо има се. Второ, да не казвам какво те казват за студентите там. Не знам откъде го изсмука това за многото знаене и инженерите, но за станеш инженер трябват лаборатории. А нали точно затова са ги затворили - нямат необходимите лаборатории, нямат и преподаватели. Така че, как точно разбра, че знаят много. И кой е този Владимир Лазаров от БАН?
25
6
 
6
 
! Отговори
bel преди 10 години
И самия факт, че не знаете името му говори колко сте прости. Университета се казва Европейски политехнически университет (ЕПУ) това че едно малоумно актьорче се направи на интересен и го прекръсти е доказателство за малоумието му. Жал ми е за вас, жал ми е какви *** ражда България. Жал ми е как се радвате на закриването на университети, опитващи се да подготвят кадърни специалисти. Бях казал, че никога няма да напусна държавата, но тук има толкова идиотизъм, че вече съм на друго мнение.
24
6
 
7
 
! Отговори
bel преди 10 години
Може ли бе, може ли да сте такива хейтъри ? Имам двама приятели дето учат там и спокойно мога да кажа, че знаят много, много повече от всички учили в държавните университети, включително превъзнесения Технически. Преподаватели са им носители на награда Джон Атанасов, проф. Михаил Константинов, Владимир Лазаров от БАН и др, а вие плюете университета. Осъзнавате ли колко сте изостанали?
23
3
 
12
 
! Отговори
АБВ преди 10 години
До АнонименИ защо, питам столичанино от Видин ? Познавам перничани 100 пъти по-светни от тебе и цялото ти селско семейство, дори не мога да се сетя за несвестен перничанин. Толкова много злоба се излизва срещу тях, че ми става жал останалитебългари.
22
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комбинацията от думите "Пернишки" и "университет" е несъвместима. Все едно "полярните банани изсъхнаха"
21
3
 
4
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
@21: Предполагам имаш предвид Софийския университет?
20
1
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Аз не знаех,че в Перник има...университет.Чувал съм...от комика Рачков,че героят който интерпретира...има диплома от там,но го мислех за...майтап.То излезе...истина.А сигурно са подготвяли добри...специалисти за родната...икономика;то имаме ли...такава.
19
4
 
17
 
! Отговори
Гоше преди 10 години
Е, университет и Перник са две несъвместими неща!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И бежанците ще си ги посрешнем по добава, само чакайте да ги изпонастанят!!! С хляб и сол!
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добро начало. А търговията с купени, но на книга съвсем законни дипломи как ще спрете? То и Пеевски е с "вишо"! И де що има чалгарка и мутреска, също! Те май най много обичаха свищовския.
16
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен е най-добре да закрият половината Висши учебни заведения хора които 4-5 години друсат гюбеци и цуцат парите на държавата ,мама и тати и след това не знаят 2 и 2 колко и отиват в емиграция или продават *** на женския пазар не ни трябват!!Държавата трябва да произвежда толкова висшисти колкото са и нужни не може всички да са МенеЖери!!
15
13
 
15
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Спрете да наричате Станишев тиква.Не трябва да се използват такива определения.Човека е ляво ориентиран.
14
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не само пернишкия,трябва да останат 5 университета, 50 болници, 50 депутата .и да се върнат трудови войски- братята роми да са заети с кирките ,не с правене на деца и социални помощи.писна ми да работя като вол и да хрантутя поне още трима в тая скапана държава с данъците си.
13
0
 
38
 
! Отговори
Перко преди 10 години
А т.н. "свободни" университети, кога ще последват П.У.Т.К.А.?А кога достъпа до университет на всеки мозъчно ампутиран или просто мързелив дори да диша ще бъде забранен?
12
0
 
36
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Още много други "университети" и филиали трябва да го последват.За да знаят децата и техните родители, че не наливат пари в мафиотски структури.И че все пак децата нещо ще научат и ще стават за нещо.А не само за далавери.