Строят парк и спортна зала на мястото на бивши казарми в Стара Загора

От днес общината стана собственик на терен от 90 дка
21 май 2014 17:33, Красимир Ангелов
3
Строят парк и спортна зала на мястото на бивши казарми в Стара Загора
Мястото, където ще бъде изграден бъдещият парк. Снимка: Община Стара Загора

Община Стара Загора става собственик на терен от 90 дка, където на мястото на бившите артилерийски казарми ще бъде започнат строеж на парк и спортна зала.

Кметът Живко Тодоров и областният управител Живка Аладжова подписаха днес договора за безвъзмездно прехвърляне на собствеността върху терена от Министерството на отбраната на Община Стара Загора.

Предвижда се в първия етап от реализацията на проекта да бъде построен парк с атракциони и зони за отдих и спорт, като това ще стане с отпуснатите от публично-инвестиционната програма на правителството 4 млн.лв.

По същата програма община Стара Загора ще може да кандидатства и през 2015 г. за изпълнението на втория етап от проекта, който предвижда изграждането в южната част, на площ от 20 дка, на многофункционална спортна зала, уточни областният управител Живка Аладжова.

За нея ще бъдат необходими още 15 млн. лв.

Бъдещият парк в града ще се използва от жителите на няколко квартала- Железник, Казански и Трите Чучура, отчете кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: паркстара загора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да обновят колодрума и да възродят колоезденето на писта в България!Стига с тези паркове! Само да седят,да пукат бири,да гъкат хамбургери и тостери,да дебелеят,да се дрогират и Бог знае още какво децата в тези ПАРКОВЕ.....
2
5
 
4
 
! Отговори
Минко Петров преди 9 години
Аз се питам дали не е хубаво да има казарми и армия, която да е модернизирана с нови технологии, онези технологии, които се разработват в БАН. раздавате части от труп на куче, но не мислите че сме двор без куче.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е хубаво като начинание.Но аз се питам, не е ли възможно някои от постройките на МНО, които занапред няма да се ползват по предназначение, да бъдат пригодени за подслон на бездомни. Срещу този скромен подслон, хората, станали клошари, могат почасово да извършват обществено полезен труд. Така, поне една част от тях може би ще успеят постепенно да се върнат към нормалния начин на живот.