Бедствено положение в селища в община Велико Търново

Няма пострадали хора
Обновена: 20 юни 2014 09:21 | 19 юни 2014 23:50, Елка Василева
9
Бедствено положение в селища в община Велико Търново
Килифарево. Снимка: БТА

Заради наводненията е обявено бедствено положение за част от селищата в община Велико Търново, съобщи за БТА кметът инж. Даниел Панов.

По думите му най-критично е състоянието на градовете Килифарево и Дебелец, където нивото на река Белица остава високо и продължава да излиза от коритото си.

Кризисна е ситуацията и за населените места в района на Прохода на Републиката.

Няма пострадали хора. Десетки души са евакуирани от къщите си в Килифарево. Част от тях са настанени в сградата на Младежкия клуб във високата част на града, а други - при роднини.

Високата приливна вълна е дошла от реките, идващи от Стара планина, но се очаква в късните часове на нощта водите да се влеят в р. Янтра, което може да застраши живеещите в крайречните зони на Велико Търново, каза Панов.

Във всички критични точки са разположени екипи с представители на Гражданска защита, противопожарната служба, военни отряди и доброволчески формирования. По данни на Общинския кризисен щаб нивото на р. Янтра край Велико Търново е 5,5 метра при критични осем метра.

От пороя е отнесен дървеният мост на р. Белица до Килифаревския манастир,в Дебелец сериозно са пострадали обекти от промишлената зона на града. Най-големи са щетите, нанесени в дворовете на хората и унищожената селскостопанска продукция.

Има отнесени автомобили.

В двата града е спряно електрозахранването. Продължава работата по овладяването на ситуацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Martin преди 9 години
Ей добре, че има някой да ви плаща, че да пишете за политиците защото сте некъдърни и няма работа за вас, а само киснете в нета. Вместо да се замислите за тези хора и как ви бихте се почуствали ако това се случи на вас, те тръгнали да месят политиците. Пълни *** сте ви!!!!
5
15
 
7
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
И кметът на Варна, и този на Велико Търново са от ГЕРБ.Именно градоначалниците носят отговорност за ставащото в града и общината !Не чакайте някой от София да дойде, да ви решава проблемите !
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kvo namesvate politikatata s tva ne6astnnici
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хей, глухендери стига с тия партии, че ми писна. Само се оплакваме, а сами си продадохме държавата. Нали всички искахте американци да ставате. Тодор Живков Ви пречеше, демокрация искахте, турските имена защо се сменили, а в другите страни турците знаят много добре, че там като се родиш името ти е за страната.Ето ни капитализъм - магазините пълни с всичко - да ама не - всичко е менте.Дрехите втора употреба.Кенсъл и кензъл са за богатите. Лайф-излайф е за богатите.Не се оплаквай българино.Смей се!
2
0
 
36
 
! Отговори
езичник преди 9 години
спрете да политизирате и да трупате дивиденти на гърба на хорското нещастие.
1
21
 
21
 
! Отговори
синоптик преди 9 години
Явно и природата е против това престъпно правителство. На пук на всички БСП-ДПС-Атака искат да са на власт даже и България да се затрие. Да ама не. Народа иска да се махнете доброволно или по другия начин ще ви махнем.