Детелина Николова: Овладяването на ситуацията в Добрич е много трудно

Изходите на града към други населени места са затворени, заяви кметът на града
Обновена: 20 юни 2014 13:15 | 20 юни 2014 12:03, Екип на Bulgaria On Air
1
Детелина Николова: Овладяването на ситуацията в Добрич е много трудно
Снимка: БТА

Бедствено положение е обявено на територията на община Добрич, заяви в ефира на Bulgaria On Air кметът Детелина Николова. Тя заяви, че местните власти са въвели в действие общинския план за реакция при бедствия и че е има организирана готовност за настаняване на хора при нужда в спортен комплекс "Простор", зала „Добротица“, но към момента няма извеждане на хора в тази посока.

Николова посочи, че овладяването на „ситуацията е много трудно, тъй като водата не спира да приижда“.

„В ниската част на града разливът на дерето - т.нар. корито на Суха река, е преляло и е заляло много имоти“, заяви Николова. Тя допълни, че има коли, които се носят във водите, както и че всички изходи на града към други населени места са затворени.

Учебният процес е спрян, посочи кметът на Добрич и заяви още, че очаква от Министерството на образованието промяна на плана за външно оценяване за осми клас, тъй като много ученици няма да могат да стигнат до учебните места.

Тя посочи още, че има готовност за справяне със ситуацията. Местните власти работят с БЧК и „Гражданска защита“.

Николова заяви още, че продължаващите дъждове влошават картината, тъй като „това дере, което опасва целия град, обхваща притока на реките на още три съседни общини. На места дълбочината на водите там достига 8 метра. Опасенията са, че валежите продължават и че ще има още наводнени имоти и необходимост за помощ при отвеждане на хората.

Вижте повече на bgonair.bg


1
Още от
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
neni4a преди 6 години
Най сетне ,ама и за тримата загинали да бяхте писали и малко по-старателно . Ама си викате,голям праз за загиналите в Добрич и това,че нямат нито ток нито вода. Ама айде и това е нещо