Правят проби за чистотата на водата във Варна

Таня Андреева увери, че големите болници във Варна са подготвени да приемат пациенти
20 юни 2014 10:21,
0
Правят проби за чистотата на водата във Варна
Снимка: Булфото

От снощи във Варна са предприети противоепидемични мерки и е създаден противоепидемичен екип, съобщи Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, цитиран от БТА.

В квартал "Аспарухово" все още има места, където почти няма достъп, допълни Кунчев. В квартала водата е спряна и се извършва оглед на ВиК системата, защото има опасност от замърсяване, поясни той. 

Кунчев посочи, че ще бъдат направени три проби за чистотата на водата. Тя ще бъде хлорирана и едва тогава ще бъде пусната, каза още Кунчев и допълни, че ще бъдат осигурени водоноски и дезифектанти за кухненската посуда.

Осигурени са допълнителни екипи за лечебните заведения във Варна, каза още здравният инспектор.

По думите му трябва да се намерят и изнесат всички трупове на животни, които ще бъдат събрани и по-късно изгорени. До всички регионални здравни инспекции са изпратени указания как да се действа при такива ситуации, заяви Кунчев.

Девет пострадали от наводнението са настанени във варненската болница "Света Ана", каза за БТА министърът на здравеопазването Таня Андреева. И двете големи варненски болници- "Света Ана" и "Света Марина", са подготвени за подобни ситуации като и двете имат готовност да предоставят лекарски екипи при нужда, каза тя.

Подготвени са и екипите на спешната медицинска помощ в Провадия и Аксаково, които също могат да реагират при нужда, посочи министър Андреева. 

В готовност са и десет лекарски екипа от Центъра за спешна помощ във Варна и ако се налага, могат да бъдат осигурени още толкова, допълни тя. Заради ескалиращата ситуация се извърша подобна подготовка и във Велико Търново, Габрово и Бургас, поясни Таня Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари