Пороите нанесоха щети за 15 млн. лв. на пътищата

Отварят Прохода на Републиката до края на юли
Обновена: 23 юни 2014 10:14 | 23 юни 2014 10:13, Камелия Цветанова
11
Пороите нанесоха щети за 15 млн. лв. на пътищата
Снимка: Булфото, архив

Между 10 и 15 милиона лева ще струва възстановяването на разрушената от пороите инфраструктура в Североизточна България, показват предварителните разчети на АПИ. От агенцията обещават до месец да бъде възстановено движението в Прохода на Републиката, но според директора й инж. Стефан Чайков е възможно това да стане и малко по-рано.

Още по темата
„Възможно е това да стане, тъй като поддържащата фирма в региона е мобилизирала всичките си сили, но няма да допусна движение по Прохода на Републиката при наличието и на най-малката опасност за преминаващи автомобили, тъй като най-засегнатият участък е на моста на р. Белица до Килифарево, но нагоре почти до върха има и срутване на скални маси и кални свлачища, които трябва да бъдат обезопасени напълно, преди да разрешим отново трафикът да тръгне“, заяви той по БНР.

Инж. Чайков добави, че самият той предпочита проходът да бъде отворен възможно най-бързо, защото пътят оттам е удобен за шофьорите, но компромиси с качеството на ремонта няма да има.

В понеделник ще има проверка на разрушенията на пътищата във Варненска и Добричка област и до края на деня ще има детайли за щетите там.

„Аз съм разпоредил на експертите на АПИ до края на деня да имат окончателна оценка на щетите. След гарантиране на средствата могат да се започнат възстановителните работи“, каза още инж. Чайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да помним как живееха старите хора..бедни, в недоимък, сираци, вдовици, болни, затворници...За всички тях се грижи Бог--Държавата се грижи за себе си--Господи помилуй!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето защо човек не трябва да казва"кво искате бе, нали ви направих пътища"--Бог властва, НЕ човека--човека да се смирява, защото ТОВА Е БОГОУГОДНО!--За нас е само плача и загубите...предречено е, че Бог "ще унищожи делото на човешките ръце".Но, Бог и ПОМИЛВА един ден когато Му се представим.--Никой да не забравя този ден-Божия съботен ден-Божия съд.--Човешкото високомерие трябва да бъде премахнатокойто се смирява-угоден е Богукойто не се смирява-Бог ще го смири със СИЛА ПРИРОДНА!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те тва чакаха. .... оха бедствено положение...хайде наще да оправим пътищата ....българите
4
1
 
1
 
! Отговори
Лили преди 9 години
Връщайте незабавно Лилито, да оправи пътищата. Българина асфалт не яде, ама няма нищо против да си търкаля джиповете до морето по магистралата, а червенушки смотани?!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако ги дадат за ремонт на батко и братко може щетите да станат и 30 милиона
2
6
 
3
 
! Отговори
Бръчков преди 9 години
Тиквата Бойко се кани пак да властва , та от 15 мил. ще му стигнат за усвояване 150 , може би !
1
2
 
18
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Направете го пак с 10см асфалт и след година-две отново ще усвояваят правилните фирми.