Магистрала "Марица" готова през ноември

Ако се наложат допълнителни дейности, може да се забави
Обновена: 30 юни 2014 21:04 | 30 юни 2014 20:45, Красимир Ангелов
8
Магистрала "Марица" готова през ноември
Министър Терзиева извърши инспекция на строителството на магистрала "Марица". Снимка: БТА

Автомагистрала "Марица" може да бъде готова през ноември, обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която днес инспектира строителните дейности по двата лота на аутобана.

По думите й строителните дейности по Лот 1 са изпълнени на 42%, а на Лот 2 – 72%.  И двата лота трябва да бъдат готови през ноември, посочи Терзиева.

Още по темата

"Усилията ни са още през ноември тази година да отворим втория Лот на магистралата. Дори да не успеем целия, поне частично, да пуснем и Лот 1 “, беше категорична тя. Като финален срок за цялостното пускане на автомагистрала "Марица", дори при възникване на непредвидени обстоятелства, министърът посочи март 2015 година. Този срок е наложително да се спази, за да не бъдат загубени средствата по Оперативна програма "Транспорт", посочи тя.

Терзиева уточни, че усилията ще бъдат насочени към поне частично отваряне на Лот 1, за да бъде улеснен трафикът. Тя отбеляза, че изграждането на автомагистрала "Марица" е било забавено с десет месеца заради археологичски разкопки преди тя да встъпи в длъжността министър на регионалното развитие.

По думите й първата им задача е била да постигнат договореност с археолозите, които през август щели да приключат разкопките си.

Като причина за забавянето на строителството на автомагистралата тя посочи още липсата на подземен кадастър. Проектът се осъществява с финансиране по оперативната програма "Транспорт" и от националния бюджет. Със средства на програмата се изграждат общо 65,62 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една година не можа да ви стигне само да откриете това, което Бойко построи за няма и 3 години!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И с малки чукчета, ние чукаме чакълчета, и с кирки, лостове, събаряме мостове....
6
0
 
3
 
! Отговори
жощш преди 9 години
тая магистрала ще стане през ноември само ако слезе господ или извънземни помагат , наглост е да казваш подобно нещо госпожо мани-стар
5
2
 
5
 
! Отговори
mihail преди 9 години
за Магистрала "Марица" разбрах, Южен поток кога ще завършите.Не ви ли омръзна да сте все на губещата страна
4
3
 
7
 
! Отговори
l преди 9 години
До Запознатлично ти какъв срок даваш за цялата магистрала,до 1 година има ли вероятност?
3
5
 
17
 
! Отговори
Запознат преди 9 години
От региона съм, по лот 1 не се работи от много време нищо за разлика от лот 2, където сега действително кипи работа и е много голяма част асфалтирана вече, но има много работа още по гигантския пътен възел до Хасково, който ще е най-големия в Южна БГ. Но тази министърка говори абсолютни глупости, на лот 1 има археология цяло лято няма да се работи, после зимата заради времето, какъв март?? А и как ще отвори първо лот 1 "поне" първо, като точно той изостава значително?? Абсолютна некомпетентност!
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чертеж няма карта няма тия по реката магистрала ли ще правят?Къде минава трасето на тая магистрала?
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Марица се строй от две години. Но за това време ЛОТ 1 е на 42%, в момента там НИЩО НЕ СЕ СТРОИ, няма как цялата магистрала да е готова за Ноември.