Над 45 млн. лв. са щетите от бедствието в Добрич

Щетите са описани, за да се кандидатства във фонд на ЕС за получаване на помощ
11 юли 2014 16:53,
1
Над 45 млн. лв. са щетите от бедствието в Добрич
Снимка: Impact press group

На общо 45 171 907 лева възлизат към момента щетите от наводнението в Добрич, съобщиха от областната администрация.

Днес там е обобщена и изпратена в Министерския съвет получената от общините информация за необходимите средства за отстраняване на щетите от наводнението.

По-рано тази седмица в изпълнение на писмо на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев областният управител Недко Марчев изиска от общините да предоставят информация за оценка на щетите от наводненията през месец юни, както и на породените от тях вторични бедствия.

Целта е да се кандидатства във фонд "Солидарност" на Европейския съюз за получаване на помощ под формата на финансови вноски.

Съгласно последното изменение на Европейския парламент и на Съвета, публикувано в официалния вестник на Европейския съюз на 27 юни 2014 г., има възможност да се отправи искане до Фонда за солидарност от засегната от бедствие държава-членка не само за "голямо природно бедствие", но и за "регионално природно бедствие", като условието за получаване на помощ за него са "преки щети" над  1,5% от БВП на съответния регион по NUTS ниво 2 (система за разделението на регионите на страните-членки на ЕС) , припомниха от областна администрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако несе кандидатираш кво правим товалие правосъдие