Настаниха 17 семейства от Добрич в общински жилища

Те останаха без дом след наводнението пред юни
2
Настаниха 17 семейства от Добрич в общински жилища
Снимка: Булфото, архив

Седемнайсет семейства от пострадалите при наводненията в Добрич това лято са настанени в общински жилища, съобщи  управителят на общинското дружество "Жилфонд" Илия Михайлов, цитиран от БТА.

Още по темата
По думите му дружеството спешно е ремонтирало близо 30 апартамента, в които са подменени ВиК- и електрически инсталации, фаянсови облицовки, настилки и други.

От 47 семейства, които след бедствието са поискали да бъдат настанени в общинския жилищен фонд, десет впоследствие са намерили възможност да ремонтират домовете си.

За шест от домакинствата е установено, че нямат адресна регистрация в Добрич, а останалите са отказали или не са се явили да огледат общинските жилища.

В ремонтираните жилища чрез Българския червен кръст са осигурени матраци, одеяла, спално бельо, каза управителят на общинското дружество. Настанените семейства ще могат да ползват жилищата за срок от една година, като заплащат наем според общинска наредба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ?На описанието отговарят само житаните! Нямат регистрация, не плащат данъци, нямат работа, нямат образование, нямат култура и възпитание. Имат само деца и протегнати ръце : мангес (дай!). Това са абсолютните ***!
1
0
 
7
 
! Отговори
? преди 9 години
"... нямат адресна регистрация в Добрич" - откъде са дошли в Добрич и какви са тези "техни" жилища, които те са загубили вследствие бедствието?!Изобщо, за какви хора става въпрос?Някой води ли на отчет един друг вид хора - млади добричлии с професия и образование, родени и израснали в този град, които биха създали деца и семейства, ако имаха жилища? На тази категория хора добре биха им дошли общинските жилища с нормиран наем.