Коларова отива в Мизия, проверява отводняването на училища

Особено засегнато е ОУ "Цанко Церковски"
5
Коларова отива в Мизия, проверява отводняването на училища
Румяна Коларова. Снимка: БТА

Служебният министър на образованието Румяна Коларова ще посети Мизия през следващата седмица, където ще се запознае с работата по възстановяването на засегнатите от наводненията училища.

След това министърът ще определи следващите мерки, които да се предприемат за гарантиране на нормалното започване на учебната година в района, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Още по темата
Директорът на дирекция "Организация, контрол и инспектиране" в МОН Лазар Додев днес е представил на министъра доклад за обстановката в пострадалите от природното бедствие райони. В края на миналата седмица той беше изпратен специално на място, за да извърши проверката.

Обстановката в Мизия продължава да е тежка. Особено засегнато е основното училище "Цанко Церковски" в града, като първият етаж е бил напълно залят. Неизползваемо е оборудването - чинове, маси, шкафчета, както и физкултурният салон. Наводнени са дворът и подземните помещения.

Унищожени са и наличните и новодоставените учебници. Те ще бъдат заменени изцяло. Останалите два етажа на сградата не са пострадали.

Професионалната гимназия по химични технологии "Васил Левски" в града е засегната по-малко, но са наводнени работилниците и кухненският блок. Вторият етаж е потенциално използваем.

Започва почистването на двете училища, като до следващата седмица трябва да приключи възстановяването на дворовете и вътрешните пространства. На място са се включили много родители, учители и ученици от горните класове.

Изпратени са бригади от доброволци от различнифирми и учреждения, допълват от МОН.
Щетите от поройните дъждове във Великотърновска и Габровска област вече са отстранени изцяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а герберските язовири където Герб раздаде на мутрите ще проверите ли
3
1
 
5
 
! Отговори
САМОУБИЕЦ преди 9 години
никога не съм мислил че мога да се самоубия заради противната муцуна на някоя жена,при това министър ,при това протестър,при това неспасяема злочеста, *** ,грозна мутра!...моля,да бъда извинен за грубия си тон!;)
2
0
 
2
 
! Отговори
амет преди 9 години
воинния министър да и осигури и бронетранспортьор за да може приликата и с гербаджийското представление от с.Бисер да е пълна.Големи са клявки новоизбраните.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е......нема друга толкова нахална и протина лелка