Даренията в Троянския манастир ще бъдат за Мизия

Манастирът има храмов празник днес
Обновена: 15 авг 2014 08:15 | 15 авг 2014 08:14, Веселина Йорданова
3
Даренията в Троянския манастир ще бъдат за Мизия
Снимка: архив, БулФото

На днешния храмов празник на Троянския манастир - Успение на Пресвета Богородица, всички средства, които се съберат пред прочутата чудотворна икона Троянската Пресвета Богородица - Троеручица от доброволните дарения на поклонниците, ще бъдат предоставени за бедстващото население на град Мизия. Това съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на Българската православна църква.

Още по темата

Хиляди православни християни от всички краища на страната и извън нея идват на 15 август за празника Успение Богородично в Троянския манастир и се покланят пред светинята, съхранявана от векове в обителта - Пресветата Богородица - Троеручица, посочват от Синода.

Отново с благословението на патриарх Неофит днес Българският Червен кръст /БЧК/ и Българската православна църква /БПЦ/ организират съвместна благотворителна инициатива в подкрепа на пострадалите при последните наводнения в страната.

Във връзка с инициативата от 9.00 до 12.00 часа днес доброволци на БЧК с отличителни знаци ще присъстват с дарителски касички на тържествената литургия в и около столичните храмове - "Св. Александър Невски", "Св. София", "Св. Неделя", "Св. Седмочисленици" и "Св. Георги Победоносец", както и в храмове във Враца, Габрово, Кюстендил, Плевен, Пазарджик, Стара Загора, Търговище, Хасково, Русе, Смолян, Сливен, Банско, Гоце Делчев.

Тивериополският епископ Тихон днес от 10.30 часа ще отслужи в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" молебен за здраве, утеха, спасение и благополучие на пострадалите жители в районите, сполетени от водната стихия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тоя троянски "манастир" не беше ли нашумял покрай гейските си изцепки?Направо да се превръща в музей обителта, а монасите да бъдат изпратени поживо-поздраво по квито бордеи искат.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БГТи да не си от тези ало измамници и да си прибягнал до нова схема?"Договорен е подслон и храна за доброволците от кметство Мизия!"Нищо не пишеш за плащане на транспорта. Да не би да трябва да си плащаме на трансортната фирма, за да стигнем дотам. Това ако беше официално предложение на кметството на Мизия тогава защо не ни го съобщаваш чрез някоя официална медия, а с коментари насърчаващи ни да отидем в фейсбук, където всеки може да си спами такива измами безнаказано.
1
2
 
1
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Здравейте,договорено е с транспортна фирма да осигури транспорт на доброволци от София към Мизия и обратно.Тръгва се в петък 15.08.2014 в 19:30 часа от Централна автогара - връщане в неделя 17.08.2014г.Договорен е подслон и храна за доброволците от кметство Мизия!За записване тук: https://facebook/groups/narodnazashtita