Под една четвърт от проверените къщи в Мизия са годни за живеене

В града има нужда от още доброволци
17 авг 2014 13:18,
2
Под една четвърт от проверените къщи в Мизия са годни за живеене
Снимка: Архив, Булфото

Около 350 от засегнатите 700 засегнати къщи от наводнението в Мизия са вече проверени, съобщава БНР. Годни за живеене са едва 75 от тях.

В града са нужни още доброволци и оценители, заяви кметът на града Виолин Крушовенски. По думите му до дни ще бъде завършен огледът на засегнатите от стихията домове и инфраструктура. Чак след това ще бъде ясно какви са финансовите параметри на бедствието.

Крушовенски призова за експертна помощ от техническите служби на общините, строителната камара, съюза на архитектите и други браншови организации.

Две седмици след бедствието все още градът не е отводнен напълно. Помпите събират водата през уличния дренаж в ниските части на града, за да се оттегля по естествен път. Отводняват се и къщи и дворове. Дезинфекцията в града продължава, извозват се умрелите животни. Доброволците помагат на хората от града при разчистването на дворовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Мизиякъщиотводняване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
2
 
! Отговори
j преди 9 години
1- ti tam li si?
1
0
 
13
 
! Отговори
Защо все доброволци? преди 9 години
В този район колко са хората от онова малцинство, което няма и ден трудов стаж, но редовно си получава социалните помощи плюс дарения? Когато е за помощи и дарения, няма нужда да ги викаш - своевременно научават и са първи на опашките, нищо не остава за разните там трудно подвижни старци с нищожни пенсии за прослужено време.При извънредни случаи като това наводнение следва да бъдат мобилизирани всички здрави лица от 18 до 60 г., които преживяват от помощи. Нека и те направят нещо за обществото!