Пороите взеха първа жертва, младо момиче се издирва

Жена се е удавила в района Отманли-Ченгене скеле
Обновена: 6 сеп 2014 11:15 | 6 сеп 2014 10:16, Александър Попов
47
Пороите взеха първа жертва, младо момиче се издирва
Снимка: Булфото, архив

Жена се е удавила в района Отманли-Ченгене скеле, където са завлечени от пороя много лодки и рибарски постройки.  Има и обърнати автомобили, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Издирва се 20-годишно момиче, като в търсенето участват много пожарникари, очаква се да се включи и хеликоптер.

Загиналата е 62-годишна, инцидентът е станал на пътя Бургас- Созопол, близките й вече са уведомени. Изказваме съболезнования на семейството, съобщи пред bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Кметът в момента е в района. Другата кризисна точка е кв. "Победа". Залята е голяма част от квартала, също и улица "Индустриална".

15 души от "Победа" сме евакуирали и настанили в приюта за бездомни на ул. „Китка” №5 – това е в отсрещния квартал „Акации”. Нахранени са и са на сухо. Из града има паднали клони – работи се по отстраняване и почистване. На няколко места из периферните селища в общината има паднали електрически стълбове. Работи се и по този проблем, но за момента няма ток в селата Димчево, Твърдица, допълни кметът.

Няма ток на няколко места в самия град Бургас – на улиците „Дебелт”, „Мария Луиза”, „Оборище”.

В знак на почит към паметта на загиналата жена Община Бургас отменя единствения концерт в програмата си за днес – музикално-поетичния спектакъл „Морето”, насрочен за 12.00 часа на острова.

Концертът в Българово днес от 18:00 часа, посветен на 40 години от обявяването на селището за град, ще започне с минута мълчание. Ритуалите, посветени на Съединението, остават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Бургасжертвапорои
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
моля без цензура преди 9 години
Избори ли? Избори! Майка ви да е.а политици и управленци!25г. крадахте и докарахте БГ до бедност,бедствия и разруха! Избирайте се между вас!Избори,майка ви да е....
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В подкрепа на 19Никой не смееше да сече гори и да ги изнася! Никой няма отношение към природата. Близо живее вечна съветничка, лидер на партия. Питам я - защо позволявате да обръснат планината.Тя каза - не задавай такива въпроси! И вече не ме познава. Добре, напишете списък на въпросите, които да задаваме.Обичам родина си, ненавиждам разбойничеството в държавата!Някои не правят разлика родина - държава, защото са затъпени, но със самочувствие.Безкритичност и безпомощност.Страх и зависимост.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ега ти лицемерието-"в памет на жената"!Просто морето е люто и не смеят дебелогъзковците да пътуват до острова, който всъщност ще си остане за гражданите остров Болшевик.Това е достойнството му, там са заточени противници на "хуманната и демократична " власт през 1923 година и те са избягали, плувайки до Чукалята. Имах чест да познавам последния жив, интербригадист в Испания.Лицемерието е безгранично!Валежите са ненормални, има земетресение в морето, това е ХААРП!На турски-война!
23
0
 
1
 
! Отговори
rambo преди 9 години
precenete si vie otsega natatak za koi krokodil da glasuvate az ne glasuvam za nikoi
22
8
 
5
 
! Отговори
тихaта_стъпка преди 9 години
До ДЕАми имаше и при Тошо селския наводнения...и убийства имаше, и кражби, ама по Работническо Дело не ги споменаваха, другарю Чугуненотиквений
21
7
 
4
 
! Отговори
тихaта_стъпка преди 9 години
до 27Тъпий, бягай в Северна Корея, там още е бленуваният ти соц :)))
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 30Удобно измъкване, понеже няма к'во да кажеш, нали *** смотан?
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те ви европейски мангизи за развитие- давят се хората като мишки при 6 капки дъжд.
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДЕИ кво? Ако беше останал бай Тошо и соца нямаше да има валежи, наводнения и удавени, така ли да ти разбираме
17
6
 
16
 
! Отговори
ДЕ преди 9 години
Скачайте и викайте демокрация!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма пръскане с кемтрейлс от ниско летящи самолети повече от 8 години над БГ! Няма! Няма и химия в храна и напитки, няма излишно ваксиниране, което е и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Няма и вдигане на пенсионната възраст! Има плащане на здравни и пенсионни осигуровки, много от които плащащи ги сега няма и да доживеят, тъй като ще трябва да работят до гроб. Наа много българи им звучи смешно всичко това, но те не знаят защо се смеят!!
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
просто нещо ужаснопри всеки дъжд загиналикога е имало такова нещостраната се превърна в аквариум
14
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вашта майка *** изгнила. За 25 години съсипахте всичко. Къде си бай Тошооооо. Кога е нямало поройни дъждове при него? Кога? А питам кога са се издавяли хора при такива в България по негово време? Ще се издавят ама когато Бардак Обама стане бял. Тогава се почистваха реките всяка година, следяха се стените на язовирите имаше адския контрол от ВОДНО СТОПАНСТВО за всеки язовир и рекичка в България. Къде е контрола сега, майка ви да е.а? Къде?
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
жертвите са вече 2момиче на 23 г. е намерено удавено в колата си
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жертвите вече са две...
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На празници Бог ни наказва защото сме безбожници!
10
13
 
8
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Ако БСП не беше против актуализацията на бюджета, сега щеше да има пари за пострадалите от наводненията. А биле социална партия. Сега народа страда от БСП.
9
11
 
5
 
! Отговори
az преди 9 години
До Тикво СиБанкянскиИзрод, дано Кутев ти плаща добре, че да си струва да си такова гнусно същество.
8
2
 
7
 
! Отговори
акуд преди 9 години
Отманли-Ченгене скеле ???? къде е това
7
12
 
5
 
! Отговори
madamkrasi преди 9 години
Наистина жалко.Гледам и не мога да си обясня какви са тези дъждове в България.Тук в Атина е просто едно горещо лято,слънце.Какво става в България?