Ваксинират срещу "син език" през март догодина

Ваксинацията ще се продължи до началото на април
8
Ваксинират срещу "син език" през март догодина
Снимка: Булфото, архив

България е изпратила в Европейската комисия план за ваксинация срещу "син език".

В плана е заложено ваксините да бъдат раздадени от държавата, а ваксинацията да се извършва от официалните ветеринарни лекари.

Имунизацията ще започне в началото на март догодина от Южна България и се предвижда да приключи до началото на април преди да е започнал летежът на куликоидите, които разпространяват болестта. Това е станало известно на среща в Министерството на земеделието и храните между служебния министър Васил Грудев и заместника му Георги Костов с представители на животновъдни организации, съобщават от ведомството.

С ваксинацията на преживните животни срещу заболяването "син език" се цели предпазване на възприемчивите за тази болест животни през 2015 година, което ще намали загубите на собствениците на тези животни и ще позволи възстановяване на търговията с живи животни.

Заради разходите за лечение на болестта син език се предвижда отпускане на помощта de minimis от ДФ "Земеделие" в началото на 2015 година.

В подкрепа на животновъдите срокът за уведомяване за форсмажор за всички животновъди-кандидати по схемите за национални доплащания и за специфично подпомагане за кампания 2014, в чиито ферми е констатирана болестта, беше удължен до 15 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: екваксинисин език
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
селенин без овце и к преди 9 години
ТИЯ НАШИ УПРАВНИЦИ ДОКАТО СЕ РАЗТЬРЧАТ И ДОКАТО ПОИСКАТ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ЕС ЩЕ ОСТАНЕМ БЕЗ ЖИВОТНОВЬДСТВО. ТАКА СЕ ДЕЙСТВА ПРИ БАНАНОВА КОЛОНИАЛНА РЕПУБЛИКА. МОЖЕ И ДА Е ДИВЕРСИЯ ЗА ДА НЯМАМЕ ЖИВОТНОВЬДСТВО ЩОТО ОТ ЕС НЯМА КЬДЕ ДА ПРОДАВАТ МЕСОТО СИ СЛЕД КАТО РУСИЯ ИМ УДАРИ ШАМАРА. ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО НА ДЕЙСТВИЕТО КАТО ОХЛЮВИ НА КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ- ТРАЙ КОНЬО ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА ДОКАТО УМРЕШ. КОЛОНИАЛНА БАНАНОВА РЕПУБЛИКА СМЕ СЛЕД 25 ГОДИНИ НА ГЕНЦИД ОТ ПИШМАН ПОЛИТИЦИТЕ НА ПРЕХОДА. ДА ИМ СЕ ВРЬЩА!!!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже божееееееееееее скоро и бърже ще стане тази ваксинация. До тогава може да останем без животни.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва и "ястреба" да ваксинираме
1
0
 
2
 
! Отговори
Дедо Шиле преди 9 години
И язе ги ваксинирам мойте овци и ягнища с ножо през гърлото - червено герданче и после у фризеро и у буркани у мазето! Ни син език ги фаща така, ни червен!