Бързият влак от София за Варна е отклонен по обиколен маршрут

Повреда спря движението в жп участъка Нова Загора – Хан Аспарух
3
Бързият влак от София за Варна е отклонен по обиколен маршрут
Снимка: архив, БулФото

Запушване на един от тяговите двигатели на локомотив на товарен влак предизвика прекъсване на движението на влаковете в участъка Нова Загора – Хан Аспарух, съобщиха от БДЖ.

Около 15:00 ч. в участъка между гарите Нова Загора и Хан Аспарух локомотивната бригада на товарен влак, пътуващ в посока Стара Загора, забелязва дим от единия тягов двигател на локомотива.

Машинистите незабавно са спрели влака и са предприели мерки за предотвратяване на евентуално запалване на локомотива, като са използвали един пожарогасител.

След разрастване на дима служителите от локомотивната бригада са напуснали локомотива и са подали сигнал на телефон 112. Пристигнал е екип на служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, който е потушил гъстия дим.

В момента на мястото на инцидента се извършват следствени действия. По тази причина е спряно захранването в контактната мрежа и е прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Нова Загора и Хан Аспарух.

Бързият влак № 8601 от София за Варна е отклонен по обиколен маршрут от гара Стара Загора през Тулово и Сливен. За пътниците в участъка между гарите Стара Загора и Зимница е осигурен превоз с автобуси, както и за пътниците от пътнически влак № 80105 от Стара Загора за Ямбол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: жп инцидент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
бананова демокрация преди 9 години
ЕЖЕДНЕВНО ЛОКОМОТИВ ГОРИ- УНИЩОЖИХА РЕМОНТНИТЕ ДЕПА И ИЗГОНИХА КАДЬРНИТЕ РЕМОНТНИ КАДРИ А АДМИНИСТРАЦИЯТА В СОФИЯ СТАНА ДВОЙНА И РЕЗУЛТАТА ДЬРЖАВАТА Е ТОТАЛНО СРИНАТА . ТАКА Е В ВСИЧКИ СВЕРИ ОЧАКВАМ И СКОРО АЕЦ КЗЛОДУЙ ДА СПРЕ ИЛИ ДА СЕ ЗАПАЛИ. ТОШО СЛЕД ТЕБ НОВИТЕ *** ДЕМОКРАТИ УНИЩОЖИХА БЬЛГАРИЯ. АКО НЕ ГРЬМНА ЗАВОД СЕ ПАЛИ ВЛАК??? ЗАЩО ТАКА ПРЕЦЕДЕНТЕ ТВОЯ СЛУЖЕБЕН МЕРЦЕДЕС ЗАЩО НЕ СЕ ПАЛИ В ДВИЖЕНИЕ??? ТИ СИ САМ А В ВЛАКА СА СТОТИЦИ ИЛИ ХИЛЯДИ-ПРИОРИТЕТА ТРЯБВА ДА Е КЬМ ТЯХ!!!!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво може да се очаква от 50 годишни локомотиви, които на всичкото отгоре не са и поддържани добре?