Варненци вече ходят на ски в Австрия и Швейцария

Престоят им излиза по-евтино от българските курорти, уверява експерт
13
Варненци вече ходят на ски в Австрия и Швейцария
Снимка: Reuters, архив

Все повече варненци предпочитат да ходят на ски в Австрия и Швейцария. Това разкри пред вестник "Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Не са вече малко хората, които се организират и с автомобилите си заминават, за да карат ски в изброените европейски държави. Там престоят им излиза значително по-евтино, каза още Маринов.

Разходите в малките хотелчета в Австрия и Швейцария са по-ниски оттук. Ще дам пример с нощувката, която в един семеен хотел излиза между 25-30 евро, допълни Стоян Маринов.

Според експерта ски пистите в Швейцария са по-дълги от българските. Там картата за ползването на пистите е около 50 евро, но за сметка на това карането е по-продължително, освен това не се налага ползване на лифт и непрекъснато катерене, каза доц. Маринов.

Иначе масово варненци ходят на ски в Пампорово и Банско. Една част от хората, които не обичат тълпите, посещават Чепеларе, добави експертът. Там според него има изгодни оферти за зимата.

През есента варненци почиват, но предимно през уикендите. Търсят спа центрове в Хисаря, Павел баня, Велинград, каза Стоян Маринов.

По морето в това време на годината обикновено идват туристи от София, Велико Търново, Пловдив. За съжаление, много от спа центровете тук не работят сега, минаха към масовия ваканционен туризъм, добави доц. Маринов.

Автор: Деян Михалов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Скиор преди 9 години
"това не се налага ползване на лифт и непрекъснато катерене, каза доц. Маринов." .... има една пътека на Боровец, която те "кара" до лифта, АМА НЕ разбирам как НЯМА ползване на лифт .... (пеша ли ходим до върха?)?????
9
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И хич не ни пука ,че софиянци не идвате на море-още по хубаво!В Гърция все още ви траятно и там ще ви намразят заради глезотиите ви.
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Варненци ходим от години в Швейцария и сега ли се усетихте?Австрия вече не ни задоволява.Евтини и неогледни хотели.Целята ни са френските зимни курорти.но трябва да си оправят пътищата и заговорят на български в хотелите както това оравят швейцарците.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи варненци вече могат да разберат защо повечето хора на запад от Пловдив (и не само), ходят на море в Гърция из ръкавите и крачолите :)))
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само ходят на ски в чужбина, ами ходят и на море в Турция и Гърция . Даже не искат и да чуят за варненското море , варненската туристическа камара и варненските управляващи.
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A ние майните ходим където си поискаме. Кеф ти Гърция на 120 км, кеф ти Милано, Лондон, Лисабон за 40 Евро. Е верно нямаме море, но си имаме Марица и Гребния канал. А ако поискаме да идем в Бронкс НЙ просто отскачаме до Столипиново
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименOTDALEKO IDA AGO OT EVROPATA
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименти от кое село си шопе
2
18
 
13
 
! Отговори
KLO преди 9 години
ZASHTO SPOMENAVATE TOVA SELO VARNA ,OTTAM SE RAGDAT SAMO *** I POSLEDOVATELI.
1
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брей, големи тарикати !!!!! Как пък не сме се сетили и ние-софиянците за тая далавера ?Лятото ходиме на Траката на плаж ,пък зимата сме на Банско.....??????