Таксиджии искат 50% увеличение на тарифите във Варна

Новите цени щели да помогнат за изход от сивия сектор
9
Таксиджии искат 50% увеличение на тарифите във Варна
Снимка: архив, БулФото

Минималните цени на таксиметровите услуги във Варна да бъдат увеличени с 50%. За това настояват от независимия транспортен синдикат „Авто-94” в предложение до Общинския съвет в града.

Браншовиците основават искането си на промяна в Закона за автомобилните превози, касаеща минималната цена на таксиметровата услуга. Те настояват дневната тарифа на такситата във Варна да бъде увеличена от 0,80 на 1,20 лв. за километър, а нощната – от 0,90 на 1,30 лв.

При условие че основното гориво е бензин или дизел, синдикатите настояват минималната цена на километър да бъде 1,50 лв. Новите цени на услугите ще помогнат на таксиметровия бранш да излезе от сивата икономика и да плаща данъци и осигуровки, смятат още браншовиците.

В подкрепа на искането си от „Авто-94” са приложили разбивка на разходите на едно такси за година, които според тях възлизат на около 22 600 лева.

В това число влизат всички такси, застраховки, данъци и прегледи, но не влиза амортизацията. За ремонт на автомобила при изминати 50 400 км трябват още около 4000 лева за смяна на части, гуми, антифриз, накладки, ремъци и други ремонти.

Автор: Слав Велев

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: транспортВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
И със 100% да увеличат цените, повече пари няма да видят. Ще мръзнат само повече като кучета на изгасен двигател по стоянките.
4
3
 
4
 
! Отговори
Христов преди 9 години
При условие че основното гориво е бензин или дизел.Основно гориво но не за такситата.99 % са на метан или пропан-бутан.С това увеличение което искат,ще има да седят много самотни по пиаците.Пък нали си избиват парички и от " помпите" в колите и от разните други чалъми.
3
3
 
18
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Аз много искам да видя такси което кара на бензин или дизел. Хайде на дизел съм виждал май 1, ама метан станциите и пропан бутана ги късат. За другите им разходи не мога да споря ама за горивото лъжат като дърти таксиметраджии :)
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И със 100% да има увеличение пак ще си останете мошеници!
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA SE UVELICAT SAMO S 10%,KATO IM OBESHTAIAT DA NE PLASHTAT NIKAKVI DANAZI.