Около 20 000 домакинства са без ток в Северозапада

ЧЕЗ пусна електрозахранването в 10 селища във Видинско
5 дек 2014 16:04, Анисия Иванова
1
Около 20 000 домакинства са без ток в Северозапада
Снимка БТА

14 хил. клиенти на ЧЕЗ в област Видин все още са без ток, а в област Монтана без електрозахранване в момента са около 5 хил. клиенти. Екипите на компанията успяха да възстановят електрозахранването в 10 селища от 7 общини във Видинско, съобщиха от ЧЕЗ

Динамичната метеорологична обстановка в Северозападна България – ветрове, валежи, плътни мъгли, продължава да предизвиква тежки обледявания на проводници от мрежата на ЧЕЗ.

Поради изключително тежките поражения, нанесени от обледяванията на въздушните електропроводни линии, продължава работата по отстраняване на повредите и възстановяването на електроснабдяването в част от засегнатите населени места в областта.

От ЧЕЗ съобщават, че тежката обстановка води до нови повреди по електроенергийните съоръжения, скъсани проводници и паднали стълбове, причиняващи продължителни прекъсвания на електрозахранването на клиенти на ЧЕЗ.

Вследствие на тежката обстановка компанията изпрати писмо до Министерство на енергетиката с искане за въвеждане на ограничителен режим в селища от областите Видин и Монтана - Белоградчик, Чупрене, Димово, Кула, Грамада, Макреш, Бойница, Видин, Г.  Дамяново, Чипровци. В част от тях ЧЕЗ иска той да бъде удължен, а в други въведен за първи път.

Компанията е мобилизирала аварийни екипи от съседни области. Ангажирана е необходимата тежка механизация – кранове, автовишки и багери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
А бе, оня, как се казваше-май че беше Петър Младенов- агеунта на Горбачов в България,като че ли беше от Бидинско? Ако е така-заслужават си съдбата.