Нивото на Тунджа край Елхово остава без промяна

През нощта се е повишило нивото на реката при Ямбол
1
Нивото на Тунджа край Елхово остава без промяна
Снимка: БТА

Втори ден нивото на река Тунджа в района на Елхово остава непроменено - 426 сантиметра, въпреки известните колебания през нощта, съобщиха от общината.

През нощта, както и вчера, в района не е валял дъжд. Големите водни маси идват от язовирите "Жребчево" и "Копринка" и от по-малки водоеми, които се изпускат контролирано, твърдят специалисти от "Напоителни системи", цитирани от БТА.

Още по темата
Както е известно, критичният праг на водата от 395 сантиметра в Елхово бе преминат преди три дни. Още тогава реката заля част от градския парк, пазара, дворове и приземни етажи на къщи и земеделски земи около града.

Със сили на "Пожарна безопасност и защита на населението" и на общината бяха укрепени някои речни диги и издигнати прегради с чували с пясък към най-ниските места в града.

Общо около сто семейства, които обитават къщите около реката, продължават да имат готовност за евакуация, ако това се наложи. Според кмета на общината Петър Киров не е възможно изпомпване на водата, тъй като нивото на реката е високо и тя се връща в дворовете.

През нощта се е повишило нивото на Тунджа при Ямбол - 518 сантиметра при 505 от вчера. Защитните диги в града са с височина 6 метра.

Всички пътища в областта са проходими с изключение на Елхово-село Трънково, където е ограничено движението на леки превозни средства поради наводнен участък от преливащ язовир край селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: река ТунджаЯмболEлхово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Контролирано изпускат язовирите и контролирано наводняват къщите на хората