Пътувайте със зимни гуми и съобразена скорост!

АПИ: Може да има поледици във Видин, Монтана, Търговище и Разград
Обновена: 8 дек 2014 18:01 | 8 дек 2014 18:01,
3
Пътувайте със зимни гуми и съобразена скорост!
Снимка: Архив БТА

Шофьорите да предприемат пътуване само с автомобили, подготвени за зимни условия, предупреждава пътната агенция.

Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код за потенциално опасно време в областите Видин, Монтана, Враца, София, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и София-град. Там се очакват значителни валежи, на места до 30 л/кв.м, като дъждът ще преминава в сняг. Ще започне да се образува снежна покривка. Условия за образуване на поледица ще има в областите Видин, Монтана, Търговище и Разград.

Обилни валежи от дъжд се очакват и в областите - Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Бургас, където също е обявен жълт код за потенциално опасно време. Оранжев код за значителни валежи от дъжд, около и над 40 л/кв.м е обявен за областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички хора и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg  и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно, при 24-часов режим, работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
баварката е закъсала, така е със задното предаване! газ газ газ, върти гъзО на снегО
1
1
 
2
 
! Отговори
Онанимен преди 9 години
Абе друго си е да се врътнеш с летните гуми! :)