Студът къса проводници, падат стълбове, жалват се от ЧЕЗ

Почти 20 хиляди души за без ток към момента
Обновена: 10 дек 2014 17:21 | 10 дек 2014 17:21,
10
Студът къса проводници, падат стълбове, жалват се от ЧЕЗ
Снимка: БТА

Ситуацията в Северозападна България е изключително тежка, като постоянно се късат нови проводници и падат стълбове заради тежестта на натрупания лед. Това заявяват от ЧЕЗ Разпределение във връзка с авариите в района.

Екипите на ЧЕЗ работят извънредно, за да се отстранят възникналите аварии. Според дружеството ситуацията е усложнена заради неработещите подстанции в Белоградчик и Мартиново. Прекъсванията на тока там се дължат на опита на ЧЕЗ да снабдят гражданите с алтернативно електичество. „Това води до претоварване на нашата мрежа, до възникване на нови аварии и до забавяне на тяхното локализиране, тъй като е невъзможно да се извършват необходимите проби за откриване на засегнатите участъци.“, обясняват от ЧЕЗ.

От началото на авариите досега са подменени 75 стълба от електропроводите, захранващи захранващи населените места в Северозападна България, както и 70 хиляди метра скъсани проводници. „100 екипа на ЧЕЗ работят извънредно за отстраняване на авариите в Северозападна България от началото на авариите“, обобщават от дружеството, като по думите им действията на служителите при тези условия в засегнатите райони граничат с героизъм.

Към 16 ч. днес потребители без електрозахранване са 8000 клиенти от 7 общини в Област Видин, 1450 клиенти от 2 общини в Област Враца и 10 хиляди клиенти от 7 общини в Област Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е КАК НЯМА ДА ПАДАТ СТЪЛБОВЕ КАТО 30 ГОДИНИ НЕ СА БОЯДИСВАНИ ПРОТИВ КОРОЗИЯ? ЕДНО ВРЕМЕ НА ВСЕКИ 3 ГОДИНИ ИМАШЕ СПЕЦИАЛНИ БРИГАДИ КОИТО БОЯДИСВАХА СЪС СПЕЦИАЛНА БОЯ ПРОТИВ КОРОЗИЯ ВСИЧКИ ЖЕЛЕЗНИ СТЪЛБОВЕ ЗА ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ. САМО ЧЕ БОЯТА Е МНОГО СКЪПА 1 ЛИТЪР НАВРЕМЕТО СТРУВАШЕ 10 ЛВ. А СЕГА СИГУРНО ЩЕЕ КЪМ 50 ЛВ. ДА НЕ СА ЛУДИ ДА ДАДЪТ МИЛИОНИ ЗА БОЯ ЧЕЗНИТЕ В УШИТЕ. КОГАТО МИНАВАТЕ ПОКРАЙ ЕЛ. СТЪЛБ ЗА ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИ ДА ВИДИТЕ КАКВА РЪЖДА ГИ ЯДЕ.
8
0
 
3
 
! Отговори
жица жица... преди 9 години
абе и аз чувам че тези дружества постоянно сменяли медните проводници с нискока4ествени "алуминиеви",които всъщност били смески от незнайно какви метали...нека спецовете да кажат колко се губи от по-голямото им съпротивление.И че толкова са стопили персонала, че има екипи които пътуват 50-60 км. доавария,ама нищо не казвам...
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой е собственик на подстанция Белоградчик? НЕК, БЕХ, ЕСО. Да си оправят бакийте от изброените шапки.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нали уж инвестират в електропреносната мрежа, то май им беше и задължение по договор а вай и цяла агенция има за следприватизационен контрол
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕЗ все едно не са виждали зима през живота си , така реват, че направо сърцето ми се къса като жиците !
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я се махайте и марш да крадете в Канада. Там през зимата е топло, ще се отживеете!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямо бедствие - ЧЕЗ и студ от минус 2-3 градуса ...А като граудсите станата минуст20-30, какво ще прави ЧЕЗ?
2
0
 
5
 
! Отговори
malko bi e jalvali s преди 9 години
nali za tva shefovete vi vzimat po 100,000 lv zaplata a rabotnicite ot 800 9do 1500 mrasni *** shte rabotite pariziti niama samo da smychete parite ni marshi takiva kato ne vi haresva mahaite ot balgaria do edin mrasnici.
1
2
 
14
 
! Отговори
фотоволтаик преди 9 години
Като не сте влагали в поддръжка на мрежата, а само сте цоцали, така ще да е.