Отменят от утре бедственото положение в три общини

Това вероятно ще стане в Раднево, Гълъбово и Мъглиж
Обновена: 14 дек 2014 21:55 | 14 дек 2014 21:45, Красимир Ангелов
3
Отменят от утре бедственото положение в три общини
Снимка: БТА

Обстановката в засегнатите от наводненията четири общини в област Стара Загора бавно да се подобрява. Очаква се утре да бъде отменено бедственото положение в Гълъбово, Раднево и Мъглиж, съобщи за БТА областният управител инж. Георги Ранов.

Нивата на язовир 'Копринка" и на реките Тунджа и Сазлия се понижават, но и днес най-тревожна е ситуацията в община Николаево, където над 100 души са евакуирани хора в две общински сгради.

Още по темата

Дигата на река Тунджа в местността "Синият вир" е скъсана на две места от незаконен добив на пясък, това е установила комисия, назначена да извърши проверка.

"Утре ще информирам Окръжната прокуратура, защото това доведе до щети за стотици хиляди левове“, посочи Георги Ранов.

По думите му тревожно е и положението при разпределението на помощите на БЧК в община Николаево, защото на опашките се нареждат и хора, които не са в списъците на нуждаещите се. Утре на пункта на БЧК ще има психолог от Бюрото по труда и полицай.

В Община Раднево е в ход изграждане на дига на река Сазлия, която преминава край ромския квартал "Кантона", където също имаше наводнени къщи.

До понеделник ще приключи отводняването на подстанцията "Гълъбово" и тя ще бъде започне работа, увериха от ЕVN.

На територията на област Стара Загора няма селища с нарушено електрозахранване. В селата Пшеничево, Сърнево, Елхово и Бенковски водата вече е пусната, но указанията от РЗИ са населението да не я използва за питейни нужди, докато не станат ясни резултатите от взетите вече проби в рамките на 48 часа. В тези села питейната вода продължава да се осигурява от водоноски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
чичо от село преди 9 години
До 1***1 Браво, чак сега се сетиха някои от българите, че не господ ги прави тези наводнения, ги праят хора, на които никой не им търси сметка в нарочно окастрената държава от такива дето ги изброяваш и те богатеят от това. Сямо Народен съд може да ги засегне, не Цъцъров.
1
0
 
1
 
! Отговори
Причината преди 9 години
Свободия , като паричките са над морала. Имаш ли парички - обичат те всички! Ликвидацията на ТКЗС и нескопосания закон, ликвидираха напояването и управлението на язовирите. Коѝ управлява язовир Копринка и Жребчево , причинили наводненията в Старозагорска и Ямболска област? Източването им трябваше да бъде координирано , защото Копринка пълни Жребчево ,така че наѝ-напред трябва да се източи Жребчево, за да поеме допълнителните количества от Копринка. Напоителни системи-Сливен управлява язовир ЖреS