Кораб с тръби за "Южен поток" заседна в пристанище

Няма опасност за екипажа и за кораба
Обновена: 3 яну 2015 19:06 | 3 яну 2015 18:56, Камелия Цветанова
71
Кораб с тръби за "Южен поток" заседна в пристанище
Снимка: Булфото, архив

Кораб, натоварен с тръби за „Южен поток”, заседна в бургаското пристанище, предаде БНР.

Инцидентът е станал около 11 часа при подхождане на кораба към канала. По думите на капитан Станимир Николов, началник на „Морска администрация - Бургас” предстои да се установят причините, защото в района на Терминал „Изток 1” трябва да има достатъчно дълбочина.

„Абсолютно никаква опасност няма за екипажа, за кораба. Няма пропуски. Вода в корпуса не влиза. Всичко е нормално. Там е тиня, така че се надяваме съвсем скоро корабът да бъде освободен с буксири”, съобщи той.

В началото на декември руският президент заяви, че проектът „Южен поток” спира заради затрудненията, които създават правилата на ЕС. Няколко дни по-късно Москва потвърди пред Европейската комисия, че се отказва от газопровода.

Въпреки това тръби за изграждането на подводния участък на съоръжението продължиха да пристигат в България, като в средата на декември руски компании за производство на тръби обясниха, че не са получавали никакви официални съобщения за спиране на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: пристанищетръбикораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
объркали са люлубургаз със бургас:)...или?
38
1
 
3
 
! Отговори
Тръбаров преди 9 години
ами складирайте ги тръбите и при интерес ги продавайте на рашките!
37
12
 
10
 
! Отговори
до тръбата преди 9 години
Лошото,че мазния ще го ядат всички , а не само русофобите,които така и не разбраха какаъв е нашия интерес,Жалко бяхме хубава държава до като не се народиха"европейците" и другите наши "братя"
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 50/ na kriva raketa kosmosa i prechi.
35
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименПростотията и сиромашията ни идват от Русията!Който още не е вдянал това е бавно развиващ се------------Никога май няма и да разберат.Има тук трето поколение болшевици на пенсии за активни борци.
34
6
 
13
 
! Отговори
сащ преди 9 години
Патока потъна сега ще има един Юрдек но птичия грип ще го довърщи и него
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Южния паток и КТБ отлетяха...
32
11
 
12
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
До до 24 Ава мъчиш да ни убеждаваш в неща дето ние сме участвали в тях.Ти и не четешТя дето ги трепахме по улиците на Буда-пеща, сичките бяха дошли от вън(както сега в Украйна) и като видяха дебелия край,сиичките избягаха откъдето бяха дошли и ние си дойдохме.Бяха фашисти и кулачки синове,въоръжени в Западна Германия. На един аз взех ножа и още си го пазя- нож за рязане на глави- стабилна работа и с опасен ряз, немска направия и с кания.
31
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 37 Да не би руснаците да сапасили арменците от геноцид? Не, подкокоросали са ги да вдигнат въстание и да изколят един турски гарнизон, за да предизвикат кланета. По същия начин е провокирано и Априлското въстание. Това е почерка на Русия - организира кланета на местното население, после ходи да го "освобождава".
30
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам кой е вярвал, че тоя проект ще спре. Русия никога няма да предпочете потока да минава през Турция. Трябва да са луди. А те, чак толкова не са. Така че, договорките Русия - ЕС(Путин - Меркел) ще продължат. В крайна сметка и Южен поток ще има, и шистов газ.
29
5
 
15
 
! Отговори
инж. Гаозпроводов преди 9 години
Газопровод няма да има,няма пари...
28
20
 
18
 
! Отговори
русофоб преди 9 години
и аз мразя Русия, искам да върна времето назад и да поправя всичките й грешки. Най-вече най-голямата й, да освободи шепа неблагодарна измер 1877г. да им даде парче земя, че да може да я лаят ***, с което наруши териториалната цялост на Османската империя... лоши хора са руснаците!
27
7
 
24
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
тъй като тапири, като теб не познават историята, ще те насоча да видиш какво се е случило с българите в Одрин 1912-1913г. - клали са ги като пилци. Малоумния ти мозък не осмисля, че баба ти дядо ти и останалите българи щяха да последват злата участ на арменците и останалите християни в Турция 1915г. Такива обаче растат поколенията - промити американски кучици осъдени да повтарят едни и същи грешки... *** народ, слаба памет, няма шансове... много скоро България ще остане географско понятие...
26
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
че с какво е лош Одрин, дето един тук го сочи за назидание - голям град, уреден. Кметът се грижи за здравето на гражданите, съобщиха тази вечер. Забранил ползването на асансьори под трети етаж на сградите, защото не иска да вижда *** по улиците. Е, бил е български по едно време, ама сега не е.
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работата по тръбопровода не е спряла, но вече не се нарича "Южен поток", а както го каза Путин - "Турецкий паток"! Ммдааааа ... "турецкий паток" ... не знам защо ми звучи малко заканително този "турецкий паток"!?
24
17
 
20
 
! Отговори
ех, водка, водка преди 9 години
Преди доста години пиян руски екипаж разруши с кораб моста, свързващ Варна с кв. Аспарухово. Този мост беше уникат. Не можаха да го възстановят. Години по-късно други руски пияндета натресоха кораба си върху диспечерската кула във варненското пристанище, като се има предвид, че кулата не е в морето. Има традиции.След като ЮП уж е закрит, джилязуту за нашето малцинство ли го карат.
23
9
 
10
 
! Отговори
rustam преди 9 години
до 30 колега, в прага и будапеща живеят чехи и унгарци а не българи мисленето е друго на хората така че не може да се родиш прасе и да станеш кон вината е в българите на каквото си постиламе на такова лягаме
22
11
 
23
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
А ти отиди в Будапеща и Прага и да видиш в каква България щеше да живееш без Русия ...
21
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
aide vzemaiti si trabite i ruskite agenti i marsh v Evraziq ruski homoseksualisti.V rusiq ima nai-mnogo narkomani i alkoholici shtoto cufti prosperiteta na Putin.samo po platenite ruski kanali obache i ako si lekoveren se vurzvash.dobre che zasedna koraba da se vdigne shum.zasho gi prashtat.Putin blafira samo dokato kipi oshte politici
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До доброжелателИ в Бургас има кой да бере джилезу. Населението на Комлука само това чака, пък и си имат излаз на море.